*אנחה*

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

28/11/2013 | 01:03 | מאת: אודי

בימים האחרונים עוברת עלי חוויה מאוד לא נעימה. כמנהגי בכל שנה חליתי בוירוס בטן. חום, בחילות, כאבים, שלשול וכו. הפעם הזו היתה הפעם הראשונה הרצינית עם סטומה. אני מוציא ליטרים על גבי ליטרים לשקית ולוקח אימודיום בזהירות כדי לא לגרום לחסימה, ישמרנו השם. הרופאה אומרת שהמחלה קשה מבדרך כלל וארוכה יותר בגלל הסטומה ואיבוד הנוזלים. לפחות אני מצליח לשתות הרבה. מישהו עבר דבר כזה, יחד עם ידידתנו השקית ?

28/11/2013 | 12:29 | מאת: ליאב

עברתי, ואפילו קיבלתי נוזלים לוריד עקב התייבשות. הבעיה היא שאין תיאבון, אבל אתה חייב לאכול. מאכלים כמה שיותר פשוטים. הייתי ממליץ לך על אורז פשוט ללא תיבול.

29/11/2013 | 01:44 | מאת: רחל רז

כן אודי יש דבר כזה לי זה קורה עם ידידי השפריצר שנה בדיוק מאז הניתוח הפתאומי אני לא מאלה ששותים הרבה אולי מתוך תת הכרה שהשפריצר לא יתמלא אבל זה לא עוזר אני נפשית לא מצליחה להתמודד עם הידיד הלא רצוי שנכנס לחיי וגם אני לוקחת אימודיום יש לי את השפריצר (הסטומה) בצד ימין (זמנית) ורציתי לסגור אולם בהמלצת הרופאים בכירורגית שאני מטופלת בבי"ח הם לא ממליצים כי אני עלולה לשלשל כי אם היום אני מרוקנת 200 פעם ביום (בהמעטה) ומחליפה שקיות 3 פעמים ביום והבסיס כל יום וחצי, אני עלולה לשלשל יותר ואף עלול לברוח לי מתוך שינה בלילה (לא נעים) ואני לא מתכוונת לישון עם טיטול (עברתי את הגיל) לכן אני מועמדת לניתוח חוזר והחלפת צד לצד שמאל משמע הדבר שהשפריצר יהפוך לקבוע רק לסוור לך את האוזן תוך כדי איבוד נוזלים חליתי גם בכליות ויש לי מדי פעם קרטנין גבוה (אי ספיקת כליות) היום אני לומדת לשתות קצת יותר אז אם זה מנחם אותך מה שאותי זה לא מנחם אנחנו צריכים ללמוד נפשית לחיות עם הצרה הזאת לילה טוב

29/11/2013 | 11:38 | מאת: סטומאמי

לא הבנתי אבל למה מחליפים לך לשמאל ?מה לא בסדר בצד ימין ?..אצלי בגלל שהמיקום של הסטומה הוא על צלקת ישנה אז התפרים נפתחים והסטומה שוקעת. למה אצלך ? אם לא איכפת לך שאני שואלת ?

מנהלי פורום סטומה - תמיכה