שאלות רבות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

24/11/2013 | 21:00 | מאת: לילך

יש לי מליון שאלות ואין לי את מי לשאול מקווה שתעזרו לי מניסיונכם קצת רקע עברתי ניתוח טוטל קולוסטומי קריתה מלאה של המעי הגס בעקבות מגה טוקסיק קולון ונמק שנגרם בגלל שימוש בלפונקס במשך 10 ימים עם עצירות שאלותי הן: 1. האם טוטל קולוסטומי זה אומר שאני אצטרך ניתוח פאוץ'? 2. אם זה לא ניתוח פאוץ אז איך קוראים לניתוח שחזור? 3. האם יש מקור מידע לינק או קישור לגבי ניתוח שחזור? 4. אם אין לי בכלל מעי גס היציאות שלי יהיו מוצקות מתי שהו? ואם כן יכול להיות מצב שאני אסבול מעצירות? 5. אני שלושה חודשים אחרי הניתוח עדין יש סיכון לחסימות ודלקות? 6. לגבי פסטולות כירורג אמר שיחתכו לי את המעי עם הפסטולות זה הגיוני? הרי עושים סטומה למעי כי הוא עבר חיתוך מה זה אומר שאני אשאר עוד הרבה זמן עם סטומה? או שתהיה לי החלמה קשה יותר אחרי הניתוח? 7. איפה אפשר לקבל המלצות על מנתחים בארץ? 8. שמעתי שיש בעיה בספיגה של כדורים בגוף זה נכון? 9. אני משתמשת בשקית גדולה של הוליסטר מק"ט 38270 זה הכי גדול או שיש יותר גדול? 10. זה נכון שאם מחקים הרבה זמן בין ניתוח אחד לשני זה מוריד את הסיכויים להצלחה של ניתוח השני? 11. אם יש לי אנמיה ואני שוקלת 49 גובה 1.60 יסכימו לנתח אותי? 12. אם אין לי כאבים ואני מרגישה טוב יקדימו לי את הניתוח? נמאס לי מהפסטולות

25/11/2013 | 23:16 | מאת: דין

טוב, מתנדב לענות על השאלות הרבות (לפחות על חלקן). קחי הכל בערבון מוגבל כי אני לא מומחה. 1. אני מניח שהתכוונת לטוטל קולקטומי. במצבים האלה האפשרויות הן סטומה קבועה או פאוץ' (בד"כ JPOUCH שמאפשר התרוקנות מפי הטבעת, אך יש סוגים נוספים). 2. שחזור הכוונה בד"כ אכן לפאוץ'. 3. יש אינסוף מידע. רק תקישי בגוגל jpouch או ILEAL POUCH ANASTOMOSIS או ILEO ANAL POUCH. 4. היציאות תהיינה לרוב משחתיות. הפאוץ' סופג חלקית נוזלים מהיציאות ולכן הן מתקשות מעט אך עדיין אינן מוצקות לדעתי (עדיין אין לי פאוץ', אני צפוי לעבור ניתוח כזה בקרוב). 5. סיכון לחסימות קיים תמיד אך ככל שעובר הזמן השכיחות יורדת עד כמה שאני יודע. לגבי דלקות - אני חושב שלאחר שלושה חודשים הפצעים החלימו והסיכון לזיהומים נמוך אף הוא. 6. לא יודע לענות. לא מכיר את פרטי המקרה שלך. 7. המלצות? אולי כאן, בין השאר. אותי ניתח ד"ר חיים פארן, מנהל כירורגית א' ב"מאיר". זה היה ניתוח חירום אך הצליח מאוד, לא היו לי סיבוכים או בעיות עד היום (שנה אחרי) והוא גם יעשה לי את הניתוחים הבאים. 8. לגבי כדורים, ללא מעי גס, אולי יש בעיה רק בספיגת תרופות מאוד מסויימות. ככלל לא אמורים להיות שום חסרים משמעותיים בספיגת מזון או תרופות, ואם שותים מספיק גם לא מתייבשים למרות שהמעי הגס הוא האיבר העיקרי הסופג מים בגוף. 9. לא מכיר את מוצרי הוליסטר. מאוד מרוצה מקולופלסט. 10. תלוי במקרה, אבל לפעמים אפילו להיפך: בתקופה של כשלושה חודשים לאחר ניתוח ראשון, הידבקויות נוקשות ו"עיקשות" מקשות על ביצוע ניתוחים נוספים. הידבקויות אלה מתרככות עם הזמן כך שהמנתח יכול בקלות להתיר אותן אם הניתוח מתבצע לאחר פרק הזמן הזה. 11. המשקל שלך תקין לדעתי, ואני חושב שאין בעיה לנתח עם אנמיה. המרדים ידאג לך אם יהיה צורך. 12. בהתאם לשיקול דעת המנתח. כל טוב.

26/12/2013 | 02:27 | מאת: אני

1. כן בתנאי שלא כתוב סובטוטל 2. לפרוטומיה והשקה קולורקטלית 3. יש אינסוף מידע. רק תקישי בגוגל jpouch או ILEAL POUCH ANASTOMOSIS או ILEO ANAL POUC לא ממליצה המידה שם רק מלחיץ ולא משקף 4.הצועה תהיה במרקם של דייסה 5. תלוי מה את אוכלת 6. אחרי הניתוח תסבלי מכאבים וזה יעבור 7. בניתוחים כאלו משתתפים רק מנתחים מנוסים כי זה ניתוח לא קל 8. לא אצל כולם ולא כל כדור 9.זה הכי גדול בארץ 10.לא נכון זה רק מיטוס 11. כן ובמקרה הכי גרוע יש תרופה דרך הוריד לשקום אנמיה ומוגלובין והמשקל תקין 12. לא נראה לי בשביל לעשות ניתוח כזה צריך להיות ממש בריא ולעבור בדיקות לא ממליצים לכל אחד בהצלחה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה