תגידו אתם חושבים שאפשר להישאר שפויים עם שקית מחובר

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

14/11/2013 | 05:19 | מאת: ורה

כשבחמש בבוקר אני רואה שאם אלך לישון היא תיפתח ואז אני בוחרת להחליף את הבסיס אחרי שאכלתי המון ורואה כווייה שהתחזקה לה ואומרת כמה טוב שהחלטתי להחליף. עכשיו , ואז אני מחליפה והשקית נסגרת ואני בספה יושבת מחזיקה תבסיס עשרים דק ברגיל כדי שיידהק טוב טוב ואז הכל פתאום נשפך כי השרית לא נסגרה טוב כי בכז .. זה חמש בבוקר ועבר עליי יום ממש ארוך אז אולי לא הידקתי מספיק טוב מרב עייפות ואז אני בכלל צריכה לקום עוד ארבע שעות וביחד עם כל זה אני לומדת ואני עובדת ואיכשהו אני לא מוצאת זמן להכל וההתעסקות עם השקית הזאת לוקחת לי חלק די נכבד משעות היום , ההתעסקות התמידית , ההתרוקנות . אני מאמינה שכל חוויה בחיים באה להראות לנו משו ואני חושבת שהסטומה באה להראות לי כמה שאני צריכה להיות אחראית ולא להזניח דברים , כי כשמצניחים הדברים מתחילים אט אט לנזול וגורמים לעוין שקטה ורכה .. בקיצור , אתם חושבים שאפשר להישאר שפויים ?

14/11/2013 | 13:53 | מאת: אודי

עם הזמן לומדים להתמודד עם הדברים האלה והם לא קורים לעתים מזומנות מדי. את חושבת שאפשר להשאר שפויים כשקוראים הודעה ארוכה בלי ניקוד?

14/11/2013 | 13:54 | מאת: אודי

14/11/2013 | 22:11 | מאת: ורה

15/11/2013 | 00:08 | מאת: דין

באיזה ציוד וחומרים את משתמשת להחלפת הבסיס?

17/11/2013 | 18:27 | מאת: ורה

זה לא נתפס הכי טוב אבל אין ברירה כי יש לי אלרגיה לציוד ועם קונבטק התחילו לי הבעיות של הנזילות ואת החברה השלישית גם ניסיתי בקיצור ניסיתי העל אני שמה גם פסטה ומחזק דבק

29/11/2013 | 02:24 | מאת: רחל רז

ורה שלום... אני שוב כותבת לך: כשהייתי בשיקום למדתי מהאחות הראשית אלופה בסטומה איך להדביק אל תשימי הידרוקול מתחת לבסיס, תנקי עם המגבונים תייבשי ואח"כ יש מגבונים מיוחדים לניגוב ולהכנה להדבקה לאחר מכן תאבקי את המקום מסביב לסטומה, אם את רוצה תשימי את הפסטה מסביב לעיגול, תדביקי ולאחר כמן תגזרי מההידרוקול 3 מלבנים רחבים ותדביקי על הבסיס מכל צד. מלמטה בצד שמאל של הבסיס ומצד ימין של הבסיס מתחת לשני הווים של החגורה ואם את רוצה תקחי עוד מלבן של הידרוקול ותדביקי מלמעלה ופה אני נותנת לך אחריות שלא יפתח וככה המקום גם לא ישרוף לך בלאו הכי הבסיסים הם עם הגנה ולאחר ששמת את השקית וסגרת עליך לשכב איזה 30 דקות עם כרית מעליך שתחמם את המקום ותגרום להדבקה מלאה ככה למדו אותי בשיקום(הנה עכשיו תוך כדי שאני מייעצת לך אני נכנסת לשירותים לרוקן את השקית לפני שאני הולכת לישון עד לפעם הבאה שזה בודאי יהיה ב-4 בבוקר. תחזרי אלי למייל לספר לי עם עזרתי לך [email protected]

20/11/2013 | 03:36 | מאת: רן

אפשר בהחלט להשאר שפויים ואפילו לחיות נורמאלי עם שקית... נשמע שיש לך לא מעט בעיות עם הסטומה, אבל לכולן יש פתרונות! וכאשר הן ייפתרו תראי שהדברים לא נוראיים כל כך. אשמח לעזור ולנדב עצה. לאורך השנים ליוויתי לא מעט בעלי סטומה חדשים, ואני מאמין שאני יכול לעזור גם לך - פשוט לא כל כך דרך הפורום כי יש יותר מידי דברים.. הטלפון שלי הוא 054-222-9244, מקווה שתתקשרי. רן

29/11/2013 | 02:28 | מאת: רחל רז

ורה היי.. קשה מאד להשאר שפויים זאת אני יכולה לומר לך. אני שנה אחרי ניתוח כריתת כל המעיר הגס + 1 מטר מהמעי הדק ויש לי עוד היום שפריצר (כך אני קורא לחבר הבלתי רצוי שנדבק אלי) ואנחנו לא מסתדרים נפשית. טכנית אני מחליפה בצ'יק צ'ק 3 פעמים ביום שקיות וכל יום וחצי את כל האינסטרומנט בלילה אני ישנה עם היד על הבטן לחוש אם השקית מתמלאת כל מנת לרדת ולרוקן את השקית אין לילה שאני ישנה רצוף, ולא פעם כשאני מפקששת מכובד הנוזלים נופלת לי השקית במיטה (לא נעים) למזלי אני ישנה באלכסון. לקח לי באישפוז לאחר הניתוח כחודשיים להיות בבית חולים עד שלמדתי להפעיל את ה"צרה" הזו וכתוצאה מאיבוד נוזלים אפילו עם לקיחת אימודיום חליתי גם בכליות כך שכל השנה כמעט ביליתי בבי"ח חולים ולאחר מכן גם שיקום. אגב הסטומה שלי עקב בהילות הניתוח שקועה, כך שגם היציאות אם הן סמיכות זה נשאר תקוע בפתח וזה שורף לכן אני כמעט ולא אוכלת דברים שיסמיכו לי את היציאות אני לוקחת פעמים ביום אימודיום. הייתי מועמדת לניתוח סגירת הסטומה אולם עקב גילי "המופלג" הרופאים והמנתח שטיפלו בי בבי"ח לא ממליצים על סגירה מאחר ואני עלולה לסבול משלשולים שיהיה לי קשה לשלוט בהם היות שאין לי בכלל מעי גס ולסגירה צריכים לשים מעי מלאכותי לכן ההמלצה שלהם נכון להיום, להחליף את מיקום הסטומה ולהעביר אותה לצד שמאל משמע הדבר סטומה קבועה. ומאחר ונפשית אני לא מסתדרת עם החבר הלא רצוי אני כנראה אצטרך תמיכה נפשית. מקווה שעזרתי במקצת כי לשאר הדברים לא עברתי אותם. לילה טוב

מנהלי פורום סטומה - תמיכה