אז המזכירה של המנתח ענתה סוף סוף...

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

04/11/2013 | 15:10 | מאת: מי, אני?!

עוד לא סופי, אבל קרוב לוודאי שהניתוח יהיה בשבוע הבא!!! איך מתכוננים?! (תזכירו לי גם איך נושמים).. מה אני צריכה לקחת איתי לאשפוז? איזה דברים יקלו לי שם את החיים ויעבירו את הזמן בטוב? צריך להכין משהו בבית לאחר כך? אשמח לשמוע מניסיונכם כל דבר שיכול לעזור לעבור את החלק הראשון בשלום ובשלווה יחסית..

04/11/2013 | 15:11 | מאת: ליאב

אצלי זה בא בהתפעה, אז אין לי נסיון. אבל... אני חושב שיהיה טוב אם תבדקי עם בית החולים בציוד של איזו חברה הם משתמשים. צרי קשר עם החברות האחרות ובקשי שישלחו לך דוגמיות. כמובן שאינך יודעת מה יהיה קוטר הסטומה ולכן הזמיני בסיסים לגזירה.

04/11/2013 | 18:58 | מאת: רן

אני הבאתי נעלי בית. ומפזר חום, לפעמים היה לי ממש קר שם.

04/11/2013 | 20:27 | מאת: דין

כדאי להביא נעלי בית וכפכפים לרחצה וקצת ביגוד חם (הולכים לתת לך תרופות לוריד במשך שעות ארוכות ביום, ובגלל הצינורות נוח להשתמש בשכמייה, שבה אין שרוולים שצריך להעביר דרכם את שקית העירוי). טלפון נייד - אך לשמור עליו היטב מפני גניבות. ספר ונגן מוזיקה יכולים לעזור. לאכול לא תוכלי בימים הראשונים אז אין טעם להביא משהו בהתחלה. והכי חשוב - את בעלך :) לגבי ציוד הסטומה - בביה"ח יטפלו בך ויספקו לך ציוד, כך שאת לא צריכה לדאוג, וכמה ימים אחרי הניתוח ילמדו אותך לטפל בסטומה בעצמך. ימליצו לך על ציוד ספציפי שמתאים לך, אבל תזכרי שלאחר השחרור תוכלי (ומומלץ מאוד לעשות זאת!) לבקש ציוד לניסיון של חברות מתחרות ולאט לאט תמצאי מה שהכי מתאים לך. תוכלי גם להתייעץ איתנו. לגבי הניתוח, אני משער שעושים אותו בלפרוסקופיה וההחלמה מניתוח כזה קלה יחסית. עם זאת זה ניתוח לא פשוט, והימים הראשונים יהיו לא קלים - אך נסבלים, הודות למשככי הכאבים. ב-3-4 ימים הראשונים לא תוכלי לאכול, אך גם לא תהיי כל כך רעבה... הסטומה תיראה לך בהתחלה איום ונורא. גם כי היא תהיה חדשה לך, וגם כי היא תהיה בצקתית ונפוחה לאחר הניתוח. בשבועות הראשונים הנפיחות תרד בהדרגה, החתכים יתאחו, הכל יהיה יותר אסתטי, הכאב יפחת ויעלם ואת תתרגלי והכל יהיה בסדר גמור. עדיין מוזמנת להתקשר אם את רוצה לדבר איתי באופן אישי. הרבה הצלחה.

04/11/2013 | 21:16 | מאת: פטל

צבעים:פסטל, עפרונות, מה שאת אוהבת, ודפים או בלוק ציור. גם מעביר את הזמן וגם מקשט את הקירות אחר כך (אל תקשיבי לאחיות- נייר-דבק-נייר לא הורס את הקירות!)--היתרון:אפשר לצייר גם על מורפיום!!! חוצמיזה- משחקי קלפים, כאלו שאפשר גם לבד, כמו SET. שמיכה שאת אוהבת,יכולה לעשות פלאים למצב הרוח... מצד שני- ניתוח לקבלת סטומה יכול להיות אחד הנפלאים , עם החלמה קצרה ביותר (5 ימים אחרי הייתי בבית ודיי בהלם- זה היה האשפוז הכי קצר שלי). מאחלת שיהיה נפלא עם השקית, שאיכות החיים שתשתפר תחפה על כל התקלות הקלות שקורות בהתחלה,עד שמתאפסים על הציוד ועל צורת הכרבול הזוגי בלילה. אני כאן,אם את רוצה עצה או סתם לצחוק על הכל. (0522362784)

05/11/2013 | 10:57 | מאת: רן

05/11/2013 | 12:37 | מאת: מי, אני?!

התקשרתי שוב למזכירה ה#@$#@% כדי לברר אם יש לה בשבילי תשובות לשאלות בקשר לאופי הניתוח שהייתה אמורה להעביר הלאה, וברוב _____ היא אומרת לי "אוי, טוב שאת מתקשרת, באמת שכחתי להגיד לך שבסוף אי אפשר לעשות את הניתוח בשבוע הבא"!! התעצבנתי ממש והתחלתי לבכות.... אחרי כל ההכנות הנפשיות שעשיתי ב24 שעות האחרונות, כולי בלחץ עם כל מה שנובע מזה (ממש לא מוסיף לקרוהן), אתמול היה יום ממש קשה, והיא אפילו לא טורחת להגיד לי שאין למה לצפות!! כבר כל כך רציתי לעבור את זה... שאלה נוספת- דין, אמרת שלא אוכלים כמה ימים. כמה ק"ג בערך מורידים בתקופה הזאת? כי אין לי ק"ג מיותרים, ובדם, יזע ודמעות הגעתי למי שאני עכשיו... מה עושים עם זה? דין ופטל, כתבתי את מס' הפלא שלכם, צפו פגיעה כשאאגור קצת סבלנות :-) תודה תודה תודה! אתם מקסימים.

05/11/2013 | 23:31 | מאת: אודי

אם תרצי לדבר עם מי שכבר עבר את זה, אני ב-0546530461. כנראה שלא אענה אבל השאירי הודעה ואחזור אליך. אודי

08/11/2013 | 22:33 | מאת: שרון

אצלי הניתוח היה בחירום, אז הגעתי עם פלאפון ומפתחות לאוטו בערך. באישפוז עזר לי הלפטופ שלי (לא קיבלתי משככי כאבים)ושם קראתי את כל דפי הפורום הזה :). אמור להיות מפגש טרום ניתוח כ10 ימים לפני הניתוח ושם מסבירים לך את כל התהליך. מוזר שלא קבעו לך כזה.

אני דווקא מצאתי שהסטומה היא לא סוף העולם, אלא פתח לחיים חדשים וטובים יותר, כאלה שהרבה הרבה זמן לא היו לי. בנוסף על מה שכבר נאמר, אני לקחתי הרבה תשבצים/תשחצים. בקריאה ממש לא יכולתי להתרכז. אנחנו כאן לכל שאלה, או אם סתם בא לך לקטר או לשתף :)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה