סטומה דולפת

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

26/10/2013 | 18:43 | מאת: דינה

שלום רב, אבי היקר עבר ניתוח מעיים עקב נמק וכעת הוא עם סטומה. לעיתים השקית מתמלאת ודולפת, דבר הגורם לו להשאר בבית מחשש שיקרה בחברה, אציין שהוא מחליף שקית פעמיים ביום. מה עושים?

26/10/2013 | 20:36 | מאת: ברק

הוא מחליף שקית פעמיים ביום או בסיס? איך הוא שם את הבסיס? הוא ניסה טבעות הגנה של הוליסטר? (הן טובות יותר לדעתי מפסטה) הוא לוחץ חזק על הבסיס כדי שייצמד טוב לבטן או שזה די רפוי?

27/10/2013 | 14:22 | מאת: דין

שלום דינה, ראשית, המצב לא סביר בעליל. עם הציוד המתקדם שיש היום, אין שום סיבה לסבול באופן קבוע מדליפות ולהמנע מיציאה מן הבית. תרשי לי להרגיע אותך ולומר שברגע שימצא הפתרון הבעיה תיפסק. לגופו של עניין, חסר בהודעתך מידע לגבי סוג הסטומה (קולוסטומה או אילאוסטומה) וסוג הציוד שבו אתם משתמשים (חלק אחד, שני חלקים, של איזו חברה ובאילו אמצעי עזר אתם משתמשים. למשל, ברק הזכיר את טבעות האטימה של הוליסטר שעושות פלאים). נדמה לי שיהיה הכי פשוט לסייע לכם טלפונית במקרה זה. מוזמנת להתקשר 054-279-00-22. דין

28/10/2013 | 18:48 | מאת: רן

היי דינה. כמו שאמרו הקודמים, התשובה המלאה אכן תלויה בסוג הסטומה. עם זאת, באופן עקרוני לחלק מהחברות יש "שקיות לילה", שהן שקיות גדולות מהרגילות. אני אישית משתמש קבוע בשקית כזו (לא רק בלילה) ומאוד מרוצה. רן

מנהלי פורום סטומה - תמיכה