כוויה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

13/10/2013 | 23:31 | מאת: מירי

כזכור לכם אימי בעלת סטומה ונמצאת באישפוז בעקבות נזילות מהבסיס נוצרה כוויה עד כה הכוויה טופלה בסילברול, אינוטיול היום ניסו לשים על שטח הכוויה ספוג שמיועד לפצעי לחץ על מנת שישמש לספוח אליו את ההפרשות ולמנוע מהם לזלוג כפי שקרה עד כה שהכוונה הגיעה עד המותן ותכף מגיעה לגב הכוויה ממש חזקה, נחשף עור, שלפוחיות ונק אדומות של דם והאזור אדום אש.... בוער.... והסטומה ממשיכה כמובן להפריש איך אפשר לטפל בכוויה ? נתקלתם ברמת כוויה כזו ? האם זה מתרפה ?

14/10/2013 | 15:52 | מאת: ורה

גמאני כבר עובדת עצות מאז החג זה ככה כבר למעלה משבועיים זה מן כדור שלג כזה ברגע שהיא נוצרה הכוויה אני חושבת שנורא קשה לצאת מזה כי היא כל הזמן מפרישה נוזלים מעלה את הבסיס ואם ד

17/10/2013 | 11:34 | מאת: דין

לא התמודדתי עם מצב כזה, אבל נראה לי שכדאי לך לנסות מה שהודיה סיפרה שעשתה - למרוח את החומר שממנו עשויות טבעות ההגנה על הכוויה מתחת לבסיס (למעשה למרוח אותו כמו פלסטלינה). הרציונל הוא שהחומר מגן על העור וגם סופח נוזלים, וכך מאפשר לו להחלים. הבעיה היא השחומר קשיח למדי. אני יודע מהניסיון שחום מרכך את החומר. לכן, אם לחשוב יצירתי, אולי תנסי לחמם את הטבעת מעט במיקרוגל, או על איזה משטח חמים, ואז יהיה יותר קל להדביק אותו על הכוויה. חוץ מזה, אני ממליץ מאוד על ג'ל אלוורה. הייתי מורח על הכוויה ג'ל אלוורה, נותן לו רבע שעה להספג, ואז מדביק חתיכה מטבעת ההגנה ומעליה את הבסיס. בקיצור, וורה, שימי אלו-וורה D:

14/10/2013 | 15:55 | מאת: ורה

אם זה קורה מתך שינה כמו אצלי למשל אז שוב נשפך תוכן מעי על הכוויה ושוב היא מתחדשת וחוזר חלילה , לכם הנחתי ממליצה לנסות ציוד אחר . אני כבר ניסיתי כמה סוגים נשאר לי לנסות בסיס של קולופלסט שהוא בולט כזה וציוד של קונבטק שאני לא אוהבת את השקית קליפה שלו . בגדול די באלי להתאבד אני אפילו לא נהנית מהיתרונות של הסטומה של לאכול הכל בכיף תמיד אני בחרדות תמיד אני עם היד על הדופק שלשום בכלל קמתי כולי מכוסה בחרא חברים שלי כבר צוחקים עליי קוראים לי ילדה קקי שלא לדבר על זה שאני לא יכולה לישון עם אפחד באותה מיטה .

15/10/2013 | 18:42 | מאת: שרון

אני סבלתי מכווויות נוראיות שנבעו בפעם הראשונה מאלרגיה לציוד. החלפתי לבסיס של קונווטק שהוא מעט סולייתי, אבל היחידי שלא גרם לגירוי בעור וגם אמור להפריש חומרים שמייטיבים עם העור, לפחות כך אומרים. אני חושבת שכל בית חולים עובד עם ציוד מחברה מסויימת ולכן יש בעיה להשיג ציוד כזה או אחר. אז כדאי לעשות זאת דרך קופת החולים, אם לא מסתדר. בפעם השניה סבלתי מכוויות כי אחרי שילדתי צורת הבטן השתנתה והסטומה שקעה כך שגם אלוהים בכבודו ובעצמו לא יכל לעזור לי, הייתי על משככי כאבים 24 שעות ביממה. אני יודעת שבמקרים כאלה, עושים ניתוח לתיקון השקיעה.

16/10/2013 | 12:22 | מאת: מירי

אחות סטומה לא באה לראות מכיוון שהיא שייכת לקהילה ואימי מאושפזת (לכי תביני איך הם עובדים ) מה שכן באו מדריכים מ - 2 חברות קונווטקס והוליסטר ואחרי שעתיים הבסיס והכל נפל והתחילו דליפות

מנהלי פורום סטומה - תמיכה