בסיס כל הזמן דולף - עזרה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

09/10/2013 | 11:27 | מאת: מירי

שלום, אימי עברה ניתוח כריתת מעי גס (כולו) ונמצאת עם סטומה אילוסטומי (ניראה לי שככה זה נקרא) סטומה מהמעי דק נמצאת כרגע עדיין באישפוז מכיוון שלאחרונה רזתה ישנה עצם בולטת שמפריעה לבסיס להיות אטום ועוד לא עובר זמן סביר וכבר דליפה מחיליפים בסיס והכל בין 4 ל5 פעמים ביום , הדבר שורף לה מאוד והיא כבר מיואשת, ניסו לשים לה אפילו סטומה של ילדים וגם דלף אשמח לכל טיפ ועזרה על מנת להקל עליה כי במצב הנוכחי אין לה לא יום ולא לילה הדבר נמשך כבר כמה ימים ואין שקט מהסטומה הכל נוזלי ולדולף בתודה מראש ובברכת בריאות לכולם מירי

09/10/2013 | 12:19 | מאת: ברק

כיצד אתן שמות את הבסיס? משתמשות בפסטה? טבעות אטימה? אם יש עצם כזו, אולי אפשר "ליישר" את מקום החבישה עם פסטה, ואז להדביק את הבסיס? או לשים טבעת אטימה ולמלא את החורים עם פסטה. (או אפילו עם עוד חלקים של טבעות אטימה) ואם כל הזמן זה דולף וטרם מצאתן פיתרון אז שווה לשים הרבה מגיני עור כדי למנוע כמה שיותר מגע של היציאות עם העור. אם תרשמי לנו יותר בפירוט כיצד אתן מחליפות בסיס אולי יהיה ניתן לתת תשובה יותר מפורטת... בהצלחה רבה!

09/10/2013 | 14:37 | מאת: מירי

ברצוני להדגיש שאימי עדיין מאושפזת והדליפות קורות במהלך אישפוז מי שמחליף את הבסיס והשקית זה הצוות הרפואי בהתחלה הביאו לבית החולים סוכן של קונבטקס והיה דליפה שילשום הביאו סוכן של הוליסטר ואחרי לא הרבה זמן שהוא הלך היתה גם דליפה - בהוליסטר הוא שם בסיס + טבעת אטימה ושקית מה זה פסטה? ושל איזו חברה? מה זה מגני עור ? ושל איזו חברה? לצערנו יש אנשי צוות שמחליפים מהר מהר את הסטומה ואין להם סבלנות וכנראה ואנחנו לא שופטים אותם אין להם זמן להשקיע בהחלפה העור של אימי אדום והיא ממש סובלת מצריבה בכל פעם שהנוזל בא במגע עם העור

09/10/2013 | 13:12 | מאת: ליאב

מצטרף לבקשה, תנסי לפרט כמה שניתן באיזה ציוד אתן משתמשות (של איזו חברה)? מה סדר הפעולות שאתן עושות? מה מרחק העצם הבולטת מהסטומה? יש לאמא שלך כוויות/פריחות על העור שמתחת לסטומה? שתי המלצות מהמידע עד כה: 1. תנסו ציוד של חברה אחרת. אולי הבסיס של החברה הנוכחית קצת קשה וכל הפרעה קטנה פוגעת בהדבקה. 2. תשתמשו בחגורה ייעודית לציוד, האספקה הנה חינם מחברת הציוד. החגורה עוזרת בהחזקת הבסיס קרוב לגוף ויכולה למנוע דליפות.

10/10/2013 | 23:02 | מאת: מירי

היום היה סוכן של הוליסטר ואמר שאצל אימי יוצא הפרשות מהסטומה מסביב ולא רק מחור אחד הסטומה של אימי אילו סטומה היום הרופא סגר עם מחט את אחד החורים בסטומה האם הדבר מוכר שיוצא הפרשות מסביב ולא רק מחור אחד? בינתיים ההוויה עדיין קיימת ושורף לה מאוד מורחת משחות ומקווים לטוב

10/10/2013 | 10:55 | מאת: מירי

לאחר דליפות מרובות והחלפות תכופות העור אדום מאוד עד "כוויה" שורף עם קצת שלפוחיות כרגע אימי לא שמה סביב + שקית אלא משאירה את האזור ללא בסיס שמה מסביב מבדים לבנים כמוביגלה מסביב לסטומה על מנת שיספוג את ההפרשות ועליו מגבת וככה היא כל שעתיים באים להחליף וכל פעם מורחת משחה פעם ציקוד ופעם מורחים משחה אינוטיול יש משהו שאני יכולה לרכוש לה ללא מרשם (כי השגת מרשם לוקח זמן להשיג) על מנת להקל עליה באזושהי דרך עם איזה מוצר או מוצרים מנסיונכם? בתודה מראש מירי

10/10/2013 | 13:19 | מאת: ליאב

10/10/2013 | 20:58 | מאת: אודי

ישנה משחה הכוללת אנטיביוטיקה וסטרואידים שעוזרת מיד ובטוח: אפלומיצין. היא במרשם, אבל בגלל שהכמויות בה קטנות ביותר אז אם הרוקח טיפה מכיר אותך הוא יתן לך אותה בלי מרשם. אם לא - יש לי פה המון ממנה שאין לי בעיה למסור. אני באיזור חיפה : 0546530461 (אם אני לא עונה להשאיר הודעה ואחזור) אודי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה