סטומה וסקס?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

06/10/2013 | 14:00 | מאת: ורה

סטומה וסקס? הולך ביחד? אתם עושים ? עשיתם? לי באופן אישי יש בעיה של ממש אני אפילו לא מוכנה שבחור שאני רוצה יידע שיש לי דבר כזה, כאילו זה הכי לא סקסי בעליל. אם חברים אין לי שום בעיה אני לא מתביישת ולא כלום אבל בכל מה שנוגע לשלב הזה.. בעייתי לי פסיכולוגי ממש ואמרתי לעצמי שעד שאני לא מוציאה את הסטומה הזאת אין מצב בעולם השאלה אם זה נכון להגביל את עצמי בגלל דבר כזה, איך מסבירים מה זה , כאילו ממש אומרים? יש לי מצב עכשיו לפתח קשר עם מישו וזה הדבר היחיד שאני מרגישה שעוצר אותי אז אני קצת בבאסה מזה..

06/10/2013 | 15:45 | מאת: דין

מעסיק את כולנו מן הסתם. ראשית, יש משפט נוצרי שאומר "תן לי את הכוח לקבל את מה שאני לא יכול לשנות, את האומץ לשנות מה שאני יכול, ואת החכמה להבדיל בין השניים". שנית, לגופו של עניין - סטומה זה לא ביג דיל. בזכות הציוד, טיפול נכון וקצת אלתורים והשלמות במידת הצורך, אנחנו נשארים נקיים ואסתטיים למדי. שקית על הבטן - זה כל הסיפור. הבעיות הטכניות שאת מתמודדת איתן כעת עשויות בהחלט להפריע, אבל אל תשכחי שזה זמני, וברגע שתתגברי עליהן, הציוד ישב עליך בצורה תקינה, נוחה ובטוחה - וזה ישפר את הרגשתך פלאים. שלישית, אני לא אומר שזה לא קצת מרתיע או מטריד את הצד השני (בפרט בהתחלה), אבל אני נוכחתי שבחורות עם עומק ועם כוונות רציניות לא יפסלו אותי על זה (אני גם תמיד מסביר שזה זמני, לא יודע לגבייך). לגבי בחורים, נכון שמראה חיצוני בד"כ חשוב להם יותר, אבל אני בטוח שהרציניים וההגונים שבהם לא יתייחסו לשקית כאל פגם. בחור שיימשך אליך, ובפרט כזה שיפתח רגש כלפייך, יקבל את הסטומה שלך באהבה. מי שמעוניין בעיקר בגופך, עשוי לחשוב שהוא יכול לעשות עסק יותר טוב (אגב, לא בהכרח). אבל מי שמעוניין בך, כאדם, יקבל אותך כפי שאת. מבחינה זו, אפשר לומר שהסטומה יכולה לעזור לך לתהות על קנקנם של מחזרייך. האמת שזה קרה לי לאחרונה, וטוב שכך. יש מצבים קיצוניים, כמו נכויות קשות, חס וחלילה, שבהם יש דילמה ממשית ולגיטימית בצד השני. שקית על הבטן בכלל לא מתקרבת למצב כזה..! נקודה חשובה נוספת - הרבה תלוי באופן שבו את מציגה את הדברים. אם תדברי על זה כמשהו נורא, כך זה עלול להצטייר. בעוד שאם תציגי את זה כשינוי אנטומי מסוים שאינו מפריע ואינו מגביל (וזו האמת), הרושם יהיה בהתאם. את מוזמנת לפנות באופן פרטי למייל אם תרצי לדבר על זה, אחרי הכל, אנחנו באותה סירה.

21/10/2013 | 18:48 | מאת: חדשה בעסק

בטח שאפשר... תספרי שזה זמני, תראי לו, ואח"כ אפשר לכרוך בד נחמד סביב הגוף שיסתיר אותה. הוא ראה, הוא יודע, אבל אולי בהתחלה, יותר בשביללך מאשר בשבילו, , תאספי את השקית עם בד (תחרה אולי?) שקשור מאחורי הגב. את מוזמנת להתקשר, שמי קרן 050-3399634

06/10/2013 | 18:59 | מאת: רן

סטומה וסקס זה כנראה השאלה הכי לא טריוויאלית מכולן ואת בהחלט לא לבד בעניין הזה.. קודם כל רציתי להצטרף למה שדין אמר - סטומה היא ממש לא מגבלה לסקס. אני כל פעם קצת מופתע מחדש להגיד את זה, אבל עד היום שמעתי על מעט מאוד סירובים על הרקע הזה בין *כל* האנשים שאני מכיר עם סטומה - כולל אישית אצלי שהאמת עוד לא נתקלתי מעולם בסירוב בגלל זה (וכן אני עדיין מפחד מהיום שזה יקרה..). נראה לי חשוב שתדעי, כי אני צופה שאם באמת תגיעי למצב הזה, גם את תופתעי לטובה.. :) נראה לי שהחלק הכי קשה הוא לספר לבן זוג על הסטומה - אם עוברים את המשוכה הזאת, החלק האינטימי כבר די מסתדר. לגבי זה, לפני כמה שנים (טובות) כתבתי טור בדיוק על זה - איך לספר לבן זוג על הסטומה. הטור הוא קצת מזמן אבל נראה לי עדיין רלוונטי - אולי זה יכול לעניין אותך? את יכולה למצוא אותו כאן: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7095 העיתון הוא של עמותת בעלי סטומה, הגליון הוא יוני 2005 לקראת הסוף (כן.. אני עם סטומה הרבה זמן). יש עוד הרבה מה להגיד בנושא, אבל האמת שהעזרה הכי טובה שאני יכול להציע היא לקשר אותך לידידה שלי שעמדה בפני אותן דילמות בדיוק לפני שנתיים-שלוש. אם מעניין אותך את יכולה להיות איתי בקשר במייל [email protected] או טלפון 054-222-9244. אני אשמח לקשר ביניכן. ולגבי הקשר עצמו - אל תתלבטי! באמת שאין לך מה להפסיד.. הרי הכי גרוע הוא שהוא יידחה אותך על זה (סיכוי קלוש מאוד) ואז בסה"כ תהיי באותה נקודה שאת עכשיו...

07/10/2013 | 13:33 | מאת: אודי

אני נוהג לשים את קצה השקית (הריקה ככל האפשר) מתחת לחגורה, כך שהיא לא משוחררת על הבטן, ואז אין שום בעיה. אם לא התכוונת לפן הלוגיסטי אז אני מסכים עם הדברים שנאמרו: את יכולה להתייחס לסטומה כאל מנגנון סינון - מי שנדחה ממנה פסול.

07/10/2013 | 13:39 | מאת: אודי

פעם, מזמן, כשהייתי צעיר ויפה, יצאתי עם חולת טרשת נפוצה לדייט. ידעתי שהיא חולה וראיתי והבנתי שזה מפריע לה, ביחוד בדייטים. לי לא הפריע (תמימות? בורות? רוחב לב?) בסופו של דבר היא בחרה לותר עלי. אבל אם יש אותי אז יש עוד כמוני - רק ענין של לחפש.

14/10/2013 | 15:57 | מאת: ורה

האמת שלא התכוונתי בפאן הלוגיסטי אבל נחמד לשמוע דווקא מפי גברים מה הם חושבים על זה ולמרות זאת נראלי שאמתין להסרת הסטומה סתם כי לא ירגיש לי נח עם עצמי אני ולא אכפת לי מה אחרים חושבים על זה במיוחד עם כל הבעיות שיש לי שהסטומה נפתחת לי לפחות בקל פעמיים ביום כל יום וכבר די השלמתי עם זה שזה מה שיהיה עד שאני לא אסגור אותה

27/01/2014 | 14:01 | מאת: tomer

בואי ונכיר tomerhasid בפייס אשמח להכיר אותך וגם אני באותה "צרה שלך

מנהלי פורום סטומה - תמיכה