כאבים באיזור הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

12/09/2013 | 15:05 | מאת: איתמר

בזמן האחרון יש לי כאבים קלים ליד הסטומה. במיוחד כשאני יושב. יש למישהו רעיון?

אהלן איתמר, מצטערת לשמוע שאתה עם כאבים. זכור לי שעברת ניתוח דווקא ממש לא מזמן. אני לא זוכרת את הפרטים, רק שהיו חסימות חוזרות ונשנות, אבל האם בניתוח הזה יצרו סטומה חדשה? אם כן, אז זה נורמאלי שיהיו פה ושם כאבים סביב הסטומה. זה יכול להיות קשור לתפרים סביב הסטומה, התאחות הסטומה לדופן הבטן, חולשה של השרירים סביב הסטומה עקב הניתוח שעוברים עכשיו תהליך החלמה, לפעמים אם משאירים את השקית עם תכולה כבדה שמושכת את אזור הסטומה קדימה, זה יכול לגרום לאזור לכאוב, אוכל שנתקע ממש ביציאה יכול לגרום לכאבים קשים מאוד, שזה דר"א מאוד אופייני בתקופה הראשונה אחריי ניתוח (שהאוכל נתקע) ו.. כמובן, אבל נקווה שלא, שזה יכול להיות גם הרניה קטנה. אחריי ניתוח הלופ אילאוסטומי שלי לפני 3 שנים, כחודש וחצי אחרי ניתוח הופיעו כאבים דיי חזקים בצד הימני של הסטומה. אחרי יומיים-שלושה של כאבים בלתי פוסקים ומתמידים קבעתי תור לכירורג. נתנו תור לעוד 3 שבועות. יום לפני התור הכאבים נעלמו. לא הלכתי לכירורג וגם הכאבים לא חזרו :) מקווה שגם לך יעברו כך מהר ולא יחזרו :) אבל בכל מקרה אם הכאבים ממשיכים, שווה לבקר את הכירורג.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה