הדבקת בסיס הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/09/2013 | 08:49 | מאת: מאיה

בעלי בן ה- 70 עבר כריתה מלאה של המעי הגס ויש לו סטומה. לפני יומיים שוחרר מבית החולים בו עברתי הדרכה להדבקת המוצרים של הוליסטר, ובהתאם לכך, אני פועלת לפי ההוראות. הבסיס לא נדבק בחלק התחתון של המדבקה, והכל נרטב וגולש החוצה. היות ולעיתים קרובות החלפתי את כל הבסיס-העור שלו מגורה נורא וכואב, אדום וכד'. מה לעשות? עכשיו ראש השנה ואין עם מי לדבר.

05/09/2013 | 11:16 | מאת: אודי

האם את דואגת שהאיזור מגולח ונקי משאריות של פסולת או אבקה ? נסי להשתמש בהרבה ספריי דבק של הוליסטר על החלק התחתון של המדבקה, הוא בדרך כלל מדביק חזק מאוד.

05/09/2013 | 12:44 | מאת: רן

נסו להשתמש בטבעות אטימה של הוליסטר. זה אמור לעצור את הדליפה. אופציה נוספת (אם כי פחות טובה) היא להשתמש בפסטה לאטימה. אם את רוצה, אפשר לשוחח על זה יותר לעומק בטלפון. המספר שלי הוא 054-222-9244 (הרגישי חופשי להתקשר במהלך החג). במידת הצורך אני גם יכול להביא לכם כמה טבעות אטימה אם אין לכם. שיהיה חג שמח ושקט! רן

05/09/2013 | 22:09 | מאת: דין

אם משתמשים בספריי מחזק הדבק של הוליסטר (שאני ממליץ עליו), יש לרסס את הבסיס, לא את העור, ולהמתין כ-5 דקות לייבוש החומר לפני שמדביקים. כמו כן יש לדאוג שהחור בבסיס יהיה אך-מעט גדול יותר מהסטומה, וכדאי מאוד, כפי שאמר רן, להשתמש בטבעות אטימה, שאכן עושות פלאים.

06/09/2013 | 15:42 | מאת: ורה

ואחרי שמדביקים ללחוץ לחמם את באיזור שמסביב לסטומה שייבדק שם ממש טוב ואז איזה רבע שעה להחזיק את הכל בשביל שיידבק טוב . בהצלחה !

06/09/2013 | 19:30 | מאת: רן

1. למאיה - במידה ואת מחליטה להשתמש בתרסיס מחזק דבק - חשוב מאוד לעשות את זה רק אם יש לכם גם תרסיס מסיר דבק!! אחרת מאוד קשה להוריד את הבסיס. כמובן שעם התרסיס מסיר דבק זה יורד ממש בקלות. 2. לוורה - אין צורך להחזיק את הבסיס רבע שעה.. זה נכון שחימום עוזר לדבק (כשקר הוא אכן נדבק פחות טוב). עם זאת, במזג אוויר החם שלנו בד"כ מספיק להחזיק את הבסיס עם הידיים 30 שניות על העור וזה מחמם מספיק. אם זה לא מספיק, או שהמזג אוויר קר יותר, מה שאפשר לעשות זה פשוט להחזיק את הבסיס מול מפזר חום כמה שניות לפני ההדבקה עד שהדבק מתרכך, ואז פשוט להניח על העור ולהחזיק כמה שניות.

07/09/2013 | 11:59 | מאת: ברק

אני משתמש כל פעם במחזק דבק (ספריי של הוליסטר). לפני החבישה אני נותן לבסיס להתרענן כמה דקות ואז שם. אבל בימים האחרונים זה פשוט עובד פחות טוב. אני מוצא את הבסיס מתפרק (הקצוות מתחילים להיפרם) אחרי מספר ימים בודדים. (יומיים) אני לא מנסה למשוך בסיס הרבה ימים.(מחליף בערך פעמיים בשבוע נניח) אבל בפעמים הראשונות של הדבק הייתי צריך למשוך אותו מהגוף שלי בלי שהוא התפרק... @מאיה - מה שלדעתי שכחו כאן - אם את שמה הרבה ספריי דבק אז צריך להשאיר את זה לא מעט זמן (10דקות) כי אחרי הבסיס כולו "רטוב" מדבק ואז זה פחות נעים על הגוף. תיקונים קלים במהלך שהות הבסיס - אפשר למרוח קצת מהמטליות של קונבקר - מגן עור. זה עם דבק ולא מאוד חלש שמחזק את הבסיס. אני מורח קצת על הגוף איפה שהבסיס התרופף, נותן לזה כמה שניות (נניח 20) ואז מדביק את החלק של הבסיס.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה