הוצאת תפרים סביב הסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

04/09/2013 | 21:32 | מאת: ורה

הבנתי מהאחות סטומה שצריך להוציא את התפרים שמסביב לסטומה , הם ממש מגרדים לי אגב וכל העור שם אדום ונפוח כבר ! היא אמרה שכנראה בביקורת אצל הכירורג הוא יעשה את זה . רציתי לשעת אם זה כואב ולמה לעזאזל הוא לא עשה לי תפרים מסיסים שם , זה מגרד לי רצח !

05/09/2013 | 12:47 | מאת: רן

היי ורה, ממה שאני זוכר, הוצאת התפרים ממש בקושי כואבת, ועם כל תפר שיוצא מרגישים הקלה. לי זה זכור בתור חוויה חיובית מאוד :)

06/09/2013 | 15:39 | מאת: ורה

07/09/2013 | 12:07 | מאת: ברק

במכתב השחרור שלי מבית החולים היה אשום "הוצאת תפרים אחרי שבועיים" או משהו כזה. אני הבנתי שזה אחרי שבועיים ממתן מכתב השחרור וכך קרה. במקור - התכוונו שבועיים אחרי הניתוח. מה שלא ככ הגיוני לי כי הייתי 13 יום בערך בבית החולים. אז יכלו כבר בטח להוציא לי. אז לא הבנתי את ההתנהלות. מפה לשם: היה לי מוגלה סביב הקליפסים האלו אבל זה עבר ולא היה נורא. (גם לא כאב) הוצאת התפרים לא כאבה. היה שחרור לא נורמלי אח"כ. בהצלחה!

חשבתי שכך זה אצל כולם. אח הסטומה שבא לבקר אותי בבית אחריי ניתוח אמר שאולי צריך להוציא את התפרים, אבל המנתח אמר שבשום אופן לא, שהם נמסים לבד ושאם נוציא אותם בעצמנו במקום לתת להם לצאת לבד לפני הזמן שלהם זה יכול לגרום שהסטומה לא תהיה יציבה ותשקע. הם יצאו לבד אחרי כ 6 שבועות. הם, אגב, גם לא הציקו לי בכלל, רק הפריעו טיפה להדבקת הבסיס. אבל מהתגובות של כולם מסתבר שלא כל המנתחים משתמשים בתפרים כאלה. באמת חבל.

10/09/2013 | 14:05 | מאת: ורה

אבל הוא אמר שזה לוקח כמה חודשים עד שינסו לגמרי .. ולא שישה שבועות ושעדיף לא לגעת אבל אם זה ממש ימשיך להציק לי בהמשך נוציא , כרגע זה הפסיק להציק לי ממש מציק לי האלרגיה הנוראית שיצאה לי בעור .

מנהלי פורום סטומה - תמיכה