טגדרם

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

22/08/2013 | 12:21 | מאת: דין

ראיתי בעבר שחלקכם משתמשים במדבקות טגדרם. רציתי לנסות אותן לשחייה/ג'קוזי. בתנאי יובש הבסיס מחזיק היטב גם בלעדיהן, וייתכן שגם בשהיה ממושכת במים זה היה מחזיק, אבל הייתי בכל זאת רוצה שיהיו ברשותי מדבקות. מישהו יודע מה המק"ט של מדבקות הטגדרם המתאימות לבסיסי סטומה בכללית? האחות בקופ"ח שממנה אני מבקש מרשמים לציוד לא ממש מכירה.

זה רן! רן, השמיע קול אני מעולם לא הזמנתי ולא ניסיתי, אבל הבנתי שזה עוזר לשמור על הבסיס ממים.

הי דין, מדבקות הטגדרם שאני משתמשת בהן הן: Tegaderm 1626W 10cmx12cm מנסיוני הן לא מופיעות תמיד במחשב של האחריות אך כן מופיעות אצל הרוקחת. לא תמיד יופיעו תחת המק"ט (1626W) אלא הרבה פעמים תחת Tegaderm בצירוף הגודל (10cmx12cm). עצתי: גש קודם לרוקחת ובדוק כיצד זה מופיע אצלה במחשב. הרוקחת בטוח תדע על מה מדובר. בהתאם לכיתוב במחשב בקש מרשם מן האחות. אם לא מופיע אצל האחות במחשב שתכתוב לך מרשם ידני. מה שחשוב הוא שהרוקחת תדע על מה מדובר ושזה יופיע אצלה במחשב. כך אני עשיתי. את המדבקות ניתן לחתוך לכל גודל וצורה שמתאימים לך. שים לב שמדבקות הטגדרם כרוכות בעלות כספית (לא גבוהה, בכללית 15 שקל לחבילה של 50 מדבקות) כיון שאינן נחשבות לציוד ייעודי לסטומה. כמה מילים נוספות על טגדרם: ישנן מדבקות ה- sure seals עליהן דיברתי רבות כבר בעבר (http://alpglobal.com/Sure-Seal-TM-Rings.html) והן מוצר ייעודי לבעלי סטומה. היתרון הוא שהן מותאמות לסטומה ובנויות לשהייה ממשוכת על העור. החיסרון הגדול הוא שהן לא נמכרות בארץ וצריך להביא אותן מארה"ב/קנדה רק שם הן נמכרות. אני אישית משתמשת בהן (פעם בשנה-שנתיים מנצלת נסיעה של מישהוא לארה"ב על מנת שיביא לי כמות גדולה). בעזרת טגדרם ניתן לאלתר למעשה פתרון דומה ע"י חתיכת המדבקות והדבקתן מסביב לסטומה כך שיחזקו את הבסיס ויאטמו אותו למים. אני אישית בעזרת הסוסילס (או לחלופין הטגדרם) מצליחה להאריך את חיי הבסיס מ-3 ימים עד לכדי שבוע+. כמה מילים נוספות: אני אישית סובלת מאטופיק דרמטיטיס מה שאומר שהעור שלי רגיש ביותר ואני סובלת מגירויים בלתי פוסקים על העור ולכן הטגדרם/סורסילס גורמים אצלי לאדמומיות ו/או פצעים מוגלתיים. אני לכן משתמשת במוצר של קולופלסט שנקרא comfeel - אלו מדבקות הידרוקולואידיות דקות ושקופות. הן מכילות חומרים המרפאים את העור ושומרים עליו ולמעשה משמשות לטיפול בכוויות. הינה לינק לקטלוג: http://www.coloplast.co.il/ECompany/ILMed/Homepage.nsf/0/b239c1cc4baf6b9ac12573cf00472064/$FILE/woundcare.pdf חפש את המוצר שנקרא - "חבישות comfeel שקוף". תוכל לראות כי הן מגיעות במספר גדלים. אני משתמשת בהן, חותכת אותן בהתאם לגודל הרצוי וכמו הטגדרם מדביקה מסביב לסטומה לחיזוק הבסיס לעור. על זה אני מדביקה את הסורסילס (או לחלופין הטגדרם) כדי ליצור אטימה למים. השימוש באמצעות הקומפיל והסורסילס מביא אותי לתוצאות אידאליות בכל הקשור להארכת חיי הבסיס ושמירה על העור. גם הקומפיל איננו כלול בסל הציוד לסטומה ועולה כסף אך עבורי שווה כל פרוטה. חשוב לי לציין שגם חברת קונווטק מייצרת מוצר דומה לקומפיל הנקרא גרנופלקס והוא זול יותר מהקומפיל ומוכר יותר לאחיות ולאחיות הסטומה בפרט. אני פשוט רגישה למוצרים של קונווטק ולכן משתמשת בקומפיל. אם אתה מעוניין בגרנופלקס אזי מצ"ב לינק: http://www.philtel.co.il/wound_product.asp?pageid=12&id=6 אשמח לעזור אם יש לך שאלות נוספות.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה