סטומה ופיסטולה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

02/07/2013 | 04:19 | מאת: יעל

שלום, אמא שלי מתאוששת מניתוח להוצאת גידול במעי הגס. חלק מהניתוח היה "התקנת" סטומה קבועה. אחד הסיבוכים של אחרי הניתוח הוא שכבר זמן מה יש לה גם פיסטולה שמפרישה נוזלים וכרגע הרופאים רוצים לנסות לחכות שהפיסטולה תסגר מעצמה. כרגע יש בעיה רצינית מאוד שהציוד של הסטומה לא מחזיק מהעמד (לא נשאר דבוק לגוף) בגלל נזילות מהפיסטולה. הצוות בבית החולים גם קצת חסר אונים וגם האחות שבאה מהוליסטר לא ממש הועילה... האם מישהו נתקל במקרה במקרים "מאתגרים" במיוחד או דומים לזה ויש לכם המלצות למי אפשר לפנות? בארץ? בעולם? תודה מראש

02/07/2013 | 08:57 | מאת: ברק

האמת שהרבה תשובות אין לי... אבל אולי תרשמי לנו איך אתם מחליפים בסיס ואולי אפשר יהיה לשנות דברים או לנסות דברים אחרים. (למשל - בבית החולים השתמשתי בפסטה ועכשיו בטבעות אטימה. אולי כדאי לנסות.) הפיסטולה צמודה לסטומה? מקווה שהמצב יעבור במהרה.

02/07/2013 | 09:34 | מאת: רן

היי יעל, קודם כל - אין סטומה שאי אפשר לאטום. זה רק עניין של למצוא את הפתרון המתאים. לי אישית יש פיסטולה אקטיבית מאוד קרובה לסטומה והציוד מחזיק חופשי 3-4 ימים וגם יותר בד"כ. ההמלצה העיקרית שלי היא כרגיל - תמצאו אחות סטומה מנוסה ותתיעצו איתה. ואם היא לא עוזרת, פנו לאחות נוספת. יש היום המון ציוד שמיועד למקרים שונים וצריך פשוט אחות עם מספיק ניסיון להתאים את הציוד הנכון. רשימה של אחיות סטומה אפשר למצוא באתר של ארגון בעלי סטומה. מעבר לזה אני יכול לתת רק כמה כיוונים אפשריים: ראשית נסו את טבעות האטימה של הוליסטר, ואולי גם את טבעות האטימה הקונווקס שלהם; אפשר גם לנסות ציוד קונווקס של חברות אחרות. ציוד נוסף שיכול להיות רלוונטי הוא הציוד moldable של קונווטק שיש לו אטימה די טובה. תנסו לשים את הבסיס עם או בלי פסטה - יש כאלה שזה עוזר להם ויש כאלה שזה דווקא מפריע לאטימה. תוודאו שהעור נקי ויבש לפני הדבקת הבסיס וללא שאריות מסיר דבק. אל תשתמשו באבקה - היא סתם פוגעת בהדבקה. חומר נוסף שעשוי לעזור אבל בסבירות נמוכה הוא התרסיס מחזק דבק של הוליסטר - הוא לא כל כך עוזר באטימה אבל שווה לנסות, ובכל מקרה וודאו שיש לכם גם תרסיס מסיר דבק אחרת לא תצליחו להוריד את הבסיס. מקווה שעזרתי קצת. בכל מקרה כאמור יש המון אפשרויות ולכן הכי טוב לעבוד עם אחות סטומה. בהצלחה, רן

05/07/2013 | 10:48 | מאת: פטל

אני הצלחתי ליצור הפרדה בין ההפרשות מהפיסטולה לבין הציוד של הסטומה על הרבה טבעות אטימה שלשתי ובניתי מהן מה שצריך---הרבה עבודה והרבה סבלנות לעשות את זה פעם או פעמיים ביום (כי הייתי שוטפת את אזור הפיסטולה שלא יצרוב לי בעור...) מקווה שזה יעזור. או שאפשר פשוט לשבת בלי ציוד , עם הרבה מגבות,נייר טואלט ומגבונים בסביבה ולראות סרטים כל היום.גם זה כבר קרה.

06/07/2013 | 03:54 | מאת: יעל

תודה רבה. חיזקתם אותנו קצת במובן שמצד אחד היא לא הראשונה שזה קורה לה ומצד שני שצריך להתעקש ולחפש פתרונות. אז בינתיים הרופא המנתח פנה להתייעצות עם גורמים בחו"ל וגם פנינו לעוד אחות סטומה שתבוא לנסות לתרום מניסיונה. נקווה שנמצא פתרון בהקדם ובעיקר אנחנו מקווים שהפיסטולה תסגר מעצמה בקרוב :) שוב תודה על העצות והתמיכה

09/07/2013 | 12:43 | מאת: סיגל

שלום יעל..לצערי אני סובלת בשבועים האחרונים מפיסטולה דלקתית או כיבים מוגלתיים משמאל לסטומה..והאחות סטומה של ביה'ח מאיר הצילה אותי ששמה לי טבעת אטימה של הוליסטר בלבד ועל זה את הבסיס בלי שום התעסקויות אחרות ובלי דבק או פסטה או אבקה בזמן הזה. הטבעת הגדולה של הוליסטר סוגרת את כל השטח הנגוע ומקלה מאוד עד שניפתור את הבעייהלפני שנה לא הייתי מרוצה מטבעות האטימה כי הן לא ממש עזרו לי עם סטומה שקועה אבל במצב זה היא הכי אידיאלית..מקווה שעזרתי..לעוד שאלות באימייל: [email protected]

11/07/2013 | 12:19 | מאת: ורד

הי, אימי עם סטומה (אילוסטומי) ונוצרו לה בגוף פיסטולות מפרישות, אכן יש נזילות והסטומה ממש מתפוצצת הרבה, אך אל ייאוש זה תהליך ארוך, יש ציוד לסטומה של פגים ו/או תינוקות תבקשי מחברת הוליסטר שאולי יתקינו לה בנוסף לסטומה הרגילה סטומה של פגים אין לי מושג היכן ממוקמת הסטומה והיכן הפיסטולות אך זה פיתרון שעליך להעלות ולראות איך מתקדמים. אל ייאוש זוהי דרך חדשה והתמודדות לא קלה אבל החיים הם לא פשוטים ולומדים להסתדר גם עם זה. בהצלחה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה