מספר שאלות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/06/2013 | 23:22 | מאת: דוד

אני לאחר ניתוח סגירת סטומה כבר חודש וחצי. כרתו לי 10 ס"מ מהמעי הגס בגלל נקב שנעשה לי בעקבות בדיקת קולונוסקופיה.במהלך הבדיקה נמצאו שתי פוליפים שהוסרו. לשמחתי הבדיקה פתלוגית היתה שפירה. ב-1/07/13 חודש הבא אני חוזר לעבודתי חזרה במשרה מלאה לאחר 7 חודשי העדרות עקב המחלה, כמובן בתנאים שהרופא אישר לי. שהם לא במקצוע שלי שהיא עבודה פיסית אלא עבודה במשרד. בעקבות זאת משכורתי תרד באופן דרסטי משום ששעות נוספות לא יהיו וגם פרמיות לא אקבל ועוד כמה תוספות שקיבלתי אותם בעבודתי הקודמת. שאלתי היא האם מגיע לי מביטוח לאומי איזה שהוא קצבה או נכות?

16/06/2013 | 19:57 | מאת: אני

היי דוד, קודם כל אתה זכאי להחזר מביטוח לאומי על אובדן כושר העבודה עבור 4 חודשים שלא עבדת (על 3 חודשים ראשונים לא מקבלים) בנוסף, אם לא עברת, אתה צריך לעבור ועדה רפואית ששם יקבעו לך את אחוזי הנכות (זה נקבע על פי המשמעות של הניתוח על חייך) עצם זה שאתה מציין כי לא תחזור לאותה עבודה כפי שהיית אז כבר חלה פגיעה. ולפי מה שהבנתי רק במידה ותרוויח פחות מ6000 אתה עשוי לקבל משהו. בכל אופן שווה לבדוק! ולקבל כל מה שמגיע.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה