טיול "טרקים" עם סטומה?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

31/05/2013 | 18:46 | מאת: ברק

אני רוצה לטוס באוגוסט ל-10 ימים בגאורגיה. טיולים שבזמנו (לפני הסטומה) לא הייתי חושב לעשות. הטיול מורכב מהרבה נסיעות והרבה הליכות לא קלות. האם זה אפשרי מבחינת הסטומה שלי? האם זו חזירות? (אולי לא כדאי למתוח את המצב יותר מדי?) מבחינת שינה ופאשלות של דליפה, אקום שם כל שעתיים לראות שהכל בסדר או שצריך לרוקן. מבחינת ציוד, קראתי שרן ממליץ לקחת ציוד כפול בתיק ובמקום נוסף. שלא ייקרה מצב שיחסר משהו. יש משהו שעלי לדעת? נ.ב. ביום שלישי הקולונוסקופיה. אתחיל את ההכנה הרגילה בשני. פיקוסלאקס וכל זה. מקווה שיהיה בסדר.

31/05/2013 | 20:09 | מאת: טל

ברק, אם אתה בכושר זו לא צריכה להיות בעיה כלל. שום חזירות ושום נעליים, להיפך כולם יחפשו שירותים ואתה תהיה פתור :) לגבי ציוד: לא צריך לקחת כפול אך כן רזרבה מסוימת, רצוי לחזק את המדבקה/פלנג'/הבסיס עם שורסיילס/טגדרם/מיקרופור.... ובשביל הלילה כדי שלא תדאג ותישן ברצף קח את השקיות הגדולות ביותר. בקיצור תטטטרררקקק בכייפ

01/06/2013 | 02:32 | מאת: ברק

כן, אקח את השקיות הגדולות אבל זה לא יסיר ממני את החשש לחלוטין לדעתי. אעדיף לקום לבדוק. כנראה לא כל שעתיים אלא פעם ב... תודה :) (מקווה שלא יהיו הפתעות)

01/06/2013 | 12:08 | מאת: רן

ותנסה להתעורר כל 4 שעות במקום כל שעתיים. שינה חשובה לבריאות! בשביל זה בדיוק יש את השקיות לילה הגדולות.

02/06/2013 | 00:28 | מאת: יוחאי שוורץ

ברק שלום בימים אלו חזרתי מטיול מהנה במפלי האיגוואסו שעל גבול ברזיל פרגוואי וארגנטינה כל מה שצריך יש שם, מדינות עולם שלישי עולם רביעי מים בשפע ונוף מהמם ובכן מה צריך, החשוב ביותר זה ליצר מצב של נוחות אישית, ולכן קח איתך דווקא שקיות קטנות, כפול ממה שצריך והחלף כל כמה זמן שרק נדמה לך שצריך, מדבקות קח איתך פי שלוש כי הגוף מתנהג אחרת לגמרי במצבים כאלו של מאמץ מוגבר, קח בחשבון שמוטב שיהיה יותר משחסר כי למצוא את הדברים שצריך קשה מאד במדינות כאלו בקיצור תהנה מכל רגע ותוכיח לעצמך שאפשר גם עם סטומה יוחאי

03/06/2013 | 00:40 | מאת: ברק

תודה :) מחר אנסה לראות מה קורה עם הביטוח ואתחיל לקבוע הכל.

וספר לנו איך היה :):)

05/06/2013 | 23:41 | מאת: אודי

יש איזה בחור שעשה טרק בדרום אמריקה עם סטומה ומוכן לשתף בחוויותיו. אני חושב שאפשר ליצור איתו קשר עם טלפון אחד לאגודה. כמו שאמרתי בעבר ל"עוד אלי". גם לפני הסטומה אבל ביחוד עכשיו איתה - אני לא מתקרב למדינות בלי בית חולים מצויד כהלכה ברדיוס 5 ק"מ ממני כל הזמן וחתיכת ביטוח רפואי. אבל זה אני, ואני פחדן.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה