בקשר לניתוח סגירה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

26/05/2013 | 18:02 | מאת: אסף

ברצוני לשאול גם עד איזה גיל אפשר לעשות ניתוח לסגירת סטומה אני עכשיו בגיל 35 בעברי סבלתי מדלקות בשתן ולכן עשו לי סטומה וכמו כן אם בעזרת האל אעשה ניתוח סגירה האם בעוד כמה שנים הסטומה יכולה לחזור?

עד כמה שאני יודעת, סטומה אפשר לסגור בכל גיל, כל עוד שמצבו של החולה מאפשר זאת. אם הבעיה שבגינה יצרו את הסטומה חוזרת (לאחר שכבר סגרו והכל), ייתכן ויהיה צורך לשקול שוב יצירת סטומה. ככל שעובר הזמן, יש את נושא התנוונות הרקטום/פי טבעת. לא קריטי, רק שאולי יהיה צורך בכמה טיפולי ביופידבק (פיזיותרפיה לשרירי רצפת האגן) לפני סגירת הסטומה, כדי לוודא שאחרי סגירה התפקוד יהיה תקין, כולל שליטה של סוגר פי הטבעת.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה