קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

08/05/2013 | 21:27 | מאת: ברק

יש לי קולונסקופיה בקרוב ואני כן צריך לעבור הכנה. השאלה אם יש דרך קלה וטובה באותה מידה מאשר לשתות את החומר הזה. נניח חוקן לסטומה. (כואב? מציק?) או לשתות מלא מלא מלא מים? בכלל, איך מרגיש קולונסקופיה דרך הסטומה? כואב?

08/05/2013 | 23:18 | מאת: ליאב

היי ברק, -אני יכול לספר לך שבזמנו כשהרופא אמר לי כיצד עליי להתכונן לקראת האיליאוסקופיה הוא אמר לי לשתות את הנוזל ובנוסף לבצע חוקן. לאחר בירור קצר, היה ברור שלעשות את שניהם זה מסוכן לבעלי איליאוסטומי כיוון שהפעולות מביאות לשלשול חריף וצריך לזכור שיש רק מעי דק. משמע אפשר להתייבש בקלות. כמובן שהפעולות קיצוניות מדי, הניקוי של המעי הדק הרבה יותר מהיר מאשר ניקוי של המעי כולו (מן הסתם). -לגבי הנוזל- הוא לא מגעיל בכלל, אך הכמות שצריך לשתות היא גדולה. היתרון הוא שאפשר לחלק את הכמות למשך כמה שעות, ואז זה הופך את הכל לפשוט יותר. -(בנוגע לחוקן דרך הסטומה, אף פעם לא עשיתי..) -שתיית מים לדעתי לא מביאה למצב הרצוי של מעי ריק מאוכל. צריך אלמנט מסוים שיגרום לתוכן לצאת. -לגבי הבדיקה. לדעתי מה שכואב הוא הרקטום. דוחפים דרך השריר צינור בכוח. גם כידוע לי במעי אין יותר מדי עצבים כך שהתחושה היא לא גדולה. בפועל, לקראת הבדיקה טשטשו אותי (בניגוד לעבר שנרדמתי בכל הבדיקות), הייתי בהכרה במהלך הבדיקה ואפילו הרופא הטה את המסך לכיווני כדי להראות לי את אשר הוא רואה. אז לא הייתי נלחץ יתר על המידה (אם בכלל).

08/05/2013 | 23:32 | מאת: ברק

אז כנראה שאצטרך לשתות את הנוזל. מקווה שיעבור טוב בלי שטויות :) תודה!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה