חגורה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

היי, שאלה. מאחר והסטומה שלי שקועה ולאחרונה שקעה עוד יותר, בעצת אחות סטומה ניסיתי אתמול לראשונה ללבוש חגורת סטומה. תמיד חשבתי שללבוש חגורה יהיה ממש לא נוח וכו', אבל זה כ"כ נוח עד כדי כך שאני אפילו לא מרגישה שהיא עלי בכלל. שלא לדבר על הייתרונות, גם מחזיק את כל העסק הרבה יותר טוב וגם ממש עוזר לגרום לסטומה לצאת. בכל אופן, רציתי לשאול את אלה ששמים חגורה, האם אתם גם ישנים איתה?

04/05/2011 | 20:24 | מאת: ליאב

אני ממש מההתחלה השתמשתי בחגורה. כמו שאמרת זה תופס את העסק, עוזר מנטלית ופיזית שכל העניין לא יתפרק. אני אישית לא ישן עם החגורה. מעדיף שהבטן שלי תהיה משוחררת ושלא ילחץ עליה משהו. למרות זאת, אם הציוד נחלש, או שאני יודע שהסטומה צפויה לעבוד יתר על המידה בלילה(בין אם זה צואה או גזים) או שאני ישן לא בבית, אני כן ישן עם החגורה.

דווקא בשינה זה נותן לי יותר ביטחון כי בשינה אני שוכבת והצואה לא מצטברת בתחתית השקית אלא יכולה גם להיות ליד הסטומה ולעזור לאכול את הדבק וכל התזוזות מתוך שינה תמיד מפחידות אותי שמשהוא ידלוף או יתפרק, אז בייחוד בשינה החגורה תופסת את כל העסק ונותנת לי הרבה יותר שקט וביטחון. אני מורידה את החגורה רק למקלחת ולהחלפת בסיס. לכן יש לי 4 חגורות (לא עולה כסף אז אין בעיה) כדי שאוכל להחליף ולכבס כשצריך (בייחוד בקיץ בגלל הזיעה צריך להחליף בתדירות גבוהה יותר).

04/05/2011 | 23:13 | מאת: רן

היי כולם, עוד לא השתמשתי עד עכשיו בחגורה אבל לפי הסיפורים נשמע שווה לנסות! יש עוד פרטים על החגורות האלה? איזה חברה כדאי ואיך מזמינים? תודה :)

יש של הוליסטר וקולופלסט (כל אחת מתחברת גם עם הציוד של השניה). אני מעדיפה את זו של הוליסטר כי היא מתחברת יותר חזק, זו של קולופלסט נוטה ליפול כי מנגנון החיבור פחות טוב. אני משתמשת בחגורה של הוליסטר עם הציוד של קולופלסט.

אני עכשיו הולכת לישון ועם החגורה ;) רן, אני רואה שיעל כבר ענתה. תנסה, זה באמת מאוד נוח וגם לא מרגישים את החגורה בכלל על הגוף. אני לא מרגישה שהיא עלי בכלל. לי היא ממש עוזרת במיוחד בקטע של לעזור לסטומה לבלוט החוצה קצת יותר, ובכלל ההרגשה הרבה יותר בטוחה עם החגורה.

05/05/2011 | 00:58 | מאת: רן

05/05/2011 | 08:26 | מאת: ממיר

למרות יתרונות החגורה , אני לא מאילו שאוהבים אותה והיא מאוד מפריעה לי אני לצערי חייבת גם לישון איתה אני זוכרת שאת משתמשת בציוד של קולופלסט האם את משתמשת בבסיס convex ? אולי שימוש בבסיס זה יחסוך לך את הצורך בחגורה

כן, אני משתמשת בקונווקס כבר הרבה זמן וזה עוזר, אבל לא מספיק. החגורה נותנת תמיכה נוספת ועוזרת לסטומה לצאת עוד קצת החוצה. בנוסף, מלבד זה שהיא עוזרת לסטומה לצאת, היא גם מונעת מהשקית למשוך את כל איזור הסטומה בזמן שהיא מלאה - זה מונע שקיעה נוספת של הסטומה וגם הרניה שיכולה להתפתח עם הזמן עקב אי שימוש בחגורה, לכן מעכשיו אני אקפיד להשתמש בה. איך מתקדם הריפוי של העור אצלך מסביב לסטומה? יש שיפור?? אולי החגורה לא נוחה לך כרגע כי את הרי בכל זאת עדיין כאובה מהניתוח וגם הבעיות בעור לא מוסיפות. אני מקווה שאולי אחרי שהכל יחלים אצלך החגורה כבר לא תציק לך ויהיה לך נוח..?

06/05/2011 | 16:52 | מאת: רעות

כאשר היה לי סטומה השתמשתי בחגורה באופן קבוע וזה נתן לי בטחון בכל מה שקשור לסטומה, הייתי איתה 24 שעות ביממה וזה לא הפריע לי בשינה. חוץ מזה , אין לי כבר סטומה ויש לי 2 חגורות של חברת הוליסטר, מי שרוצה/צריך יכול ליצור איתי קשר.

מסתבר שכולם משאירים את החגורה גם בלילה. דיי הגיוני האמת. תודה על ההצעה, אבל נראה לי יותר פשוט להזמין בקופה. לפני כמה זמן סגרו לך את הסטומה? איך את מסתדרת?

11/07/2011 | 18:17 | מאת: ברכה

היי, אני מבקשת לשמוע תיאורים של התקופה שעברתם לאחר סגירת סטומה. אני עם סטומה כבר חצי שנה לאחר הוצאת גידול ברקטום. חוששת מאוד מאוד מאוד ממה שאני עתידה לעבור לאחר הסגירה. כל הזמן קוראת על שלשולים לא נגמרים, על אנשים שהתייאשו והחליטו לשוב אל הסטומה. אודה לכל מי שיוכל לספר על התנסותו - גם אם קשה מאוד.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה