יציאות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

16/03/2013 | 21:38 | מאת: צביה

שלום, האם ייתכן שתהיה יציאת צואה ( חד פעמית ומצומצמת) דרך פי הטבעת למרות שאני 4 שבועות אחרי ניתוח סטומה? חשוב לציין שאיין לי העיית מעיים והניתוח מעשה כהכנה לניתוח אחר. תודה

16/03/2013 | 23:49 | מאת: ברק

לי אחרי הניתוח (מספר שבועות אחרי) עדיין הייתה פעילות מוגברת (אם זו המילה הנכונה) של המעיים. עדיין פעם או פעמיים בשבוע אני מבלה בשירותים. אבל לא צואה אלא יותר מיצי כיבה כאלו. (גם בלי ריח של תותים)

גדם המעי הלא פעיל מייצר ריר/מיציי עיכול שצריכים להיות מופרשים. ייתכן גם מעבר של צואה מהמעי הפעיל, דרך לולאת הסטומה אל המעי הלא פעיל. רוב הסיכויים שהיציאה היא לא חד פעמית ויהיו עוד בהמשך, אבל זה בסדר גמור ואין עם זה שום בעייה. רפואה שלמה!

20/03/2013 | 09:13 | מאת: פטל

גם לי זה קרה- והייתי כל כך בשוק כי בכל השנים שלפני הניתוח לא היתה לי יציאה כזאת יפה :) וגם - כמו שכבר אמרו כאן, יש הפרשות אחרי, פחות צואה ויותר סתם ריר... בהצלחה ותהני!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה