קורס צלילה והצהרות בריאות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/03/2013 | 16:49 | מאת: ברק

אני מאוד רוצה לעשות קורס צלילה אבל אין לי מושג האם הדבר אפשרי בכלל. האם אחד המועדונים (באילת) ייתן לי בכלל לעשות קורס? מה לכתוב בהצהרות בריאות? ("ניתוח\מחלה לאחרונה". מה זה לאחרונה? אני לא רוצה לשאול שם שאלות קיטבג) זה בכלל אפשרי מבחינתי? ז"א אם ארוקן את השקית נניח שנייה לפני שאכנס למים ולא אוכל ארוחת בוקר. (או עוד טיפים אחרים?) המעי לא יכול להיפגע מהלחץ מתחת לפני המים?

05/03/2013 | 23:48 | מאת: ליאב

אהלן ברק, אין לי מושג לגבי הטיפול של המועדונים בבעלי סטומה, אבל: בעבר שמעתי בעל סטומה שנוהג לצלול, הוא סיפר שהבעיה בצלילה היא שבעת העלייה לפני המים, הגזים מגדילים את נפחם. הסכנה היא שכל גז שיצא בזמן שאתה צולל, יגדיל את נפחו בעת העלייה דבר העלול לגרום ללחץ גדול מדי בשקית ואולי לדליפה. הפתרון לבעיה זאת הוא להשתמש בסופחי גזים כדוגמת טבליות פחם. לגבי המנעות מאכילת א.בוקר, אתה צריך לדעת איך הדבר משפיע על הגוף שלך. אצלי דווקא המנעות כזאת מביאה לשלשול. הייתי מציע לך לנסות לקחת סטופיט, שאמור להאט את פעולת המעיים. בהצלחה

06/03/2013 | 10:09 | מאת: אורי

שלום ברק, אתחיל בנקודה שאפשר לעשות קורס צלילה עם הסטומה ואפשר לצלול. אני צוללן מזה שנים עם הסטומה ועושה כל ספורט אתגרי אשר קיים עם הסטומה. אז לאחר האופטימיות אנסה לכתוב בקצרה כמה שניתן בנוגע לצלילה... על מנת להרשם לקורס צלילה ובכלל לקבוע אחד כזה עליך לפנות לרופא ימי (רופא צלילה), לעבור אצלו בדיקות על מנת שימלא לך הצהרה רפואית לאישור צלילה. ללא זה לא תוכל בכלל לדבר עם המועדונים. אם תשקר ולא תצהיר על הסטומה ביטוח הצלילה שלך לא יכסה אותך במקרה של אסון. לכן לא לשחק עם הנושא. יש רשימה של רופאים ימים (רופאי צלילה) ברחבי הארץ. אל הרופא תביא את כל ההסטוריה הרפואית שלך ולאחר שיהיה לך האישור תוכל לקבוע עם כל מועדון בארץ ללא בעיה. לידע כללי: 2 רופאים ימיים אמרו לי שאני לא יכול לצלול עד שמצאתי רופא ימי שאישר :-) מסקנה, עם אחד אומר לא, תחפש את הרופא שיגיד לך כן! בנוגע לשאר הטיפים... קודם תשיג את האישור. בהצלחה !!!

06/03/2013 | 10:48 | מאת: ברק

מנהלי פורום סטומה - תמיכה