תזונה/נטורופטית לבעל איליאוסטומי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

10/02/2013 | 18:55 | מאת: רותי

הי בנות מה שלומכן? 2 שאלות: 1. אני מחפשת נטורופתית שמבינה בענייני סטומה או תזונאית שמבינה בתוספי תזונה.. יש למישהו המלצה? 2. יש ציוד חדש במקרה? אני עם סטומה שקועה ומחליפה בסיס כפעמיים ביום (מעיק!!) יהודית מהוליסטר היתה אצלי ולא הצליחה להדביק לי את הפסים הדביקים אז אני משתמשת בציוד של קולופלסט עם הדבק של קונבטק.. יש רעיונות? תודה רבה! :) רותי

11/02/2013 | 20:34 | מאת: ברק

טבעות האטימה של הוליסטר נועדו בשביל זה לדעתי. זה לא עבד? ניסית? החומר ידידותי מאוד לעור ולא גורם (לפחות אצלי כמובן) לגירוי כלשהו. קל להוריד אותו בעת החלפת הבסיס.

13/02/2013 | 08:05 | מאת: רותי

לא יודעת למה זה לא עובד.. הבנתי מאחרים שזה ממש טוב :/ הטבעת כאילו לא קרובה מספיק לסטומה ונוצר חלל פיצי בין הטבעת לסטומה שמאוד שורף לי ואם אני מקרבת מידי אז זה נוזל מלמטה.. אולי אתה מכיר אחות סטומה תותחית שיכולה לעזור לי עם זה? תודה

14/02/2013 | 17:34 | מאת: רן

היי רותי, לכל חברות הציוד יש בסיסים קונווקס מיוחדים שנועדו לסטומות שקועות. כדאי מאוד לנסות מספר חברות ולהשוות - בטח משהו יעבוד. מעבר לזה, להוליסטר אכן יש טבעות אטימה, אבל שימי לב שיש שני סוגים - הסוג הרגיל שרוב האנשים כאן משתמשים, וסוג מיוחד שהם טבעות קונווקס, שוב לסטומות שקועות. הטבעות הרגילות הן גמישות לגמרי, בעוד טבעות הקונווקס הן עבות יותר וקשיחות באמצע. אני ממליץ לנסות את שני הסוגים, ואולי אפילו לשלב - אפשר להיות כאן יצירתיים. תמונה של טבעות רגילות (הקטנה יותר היא הטבעת): http://www.parthenoninc.com/products/Adapt-Barrier-Rings-.html ותמונה של טבעות קונווקס: http://www.exmed.net/p-1699-hollister-adapt-convex-flexible-skin-barrier-rings-round.aspx לגבי אחיות סטומה, יש כמה אחיות מאוד טובות בארץ - השאלה מאיזה איזור את? רן

מנהלי פורום סטומה - תמיכה