בקע בסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

30/01/2013 | 13:22 | מאת: דין

האם למי מכם אירע בקע בסטומה? בכל פעם שאני מתעטש וכואב לי בסטומה (עברו כ-7 שבועות מהניתוח) אני חושש מבקע... מה גם שמדובר בתופעה שכיחה (למרות שהגיל והמשקל לטובתי). בכלל, אני מוצא את עצמי לעתים קרובות בחרדה מסיבוכים שונים, עד כדי כך שנדמה לי שאני חווה את התסמינים שלהם (ואולי באמת מתרחשת מדי פעם חסימה קטנה וחולפת, למשל?)

31/01/2013 | 00:08 | מאת: ברק

לי גם היה (וקיים) חשש מזה. לפי מה שהבנתי מהאחות - זה לא אמור לכתוב אז יכול להיות שזה סתם כאבים מהניתוח. (אולי לא "סתם" וכדאי שתגיד...) אני בעיקרון "כאמצעי מניעה" וגם נותן לי עוד ביטחון אישי, משתמש כל הזמן (7\24) בחגורה. (של הוליסטר שמחזיקה את השקית ולא את הבסיס) אומרים שזה עוזר למנוע בקע.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה