עדיין סובל מכאב אחרי הניתוח.....

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

17/01/2013 | 22:38 | מאת: דוד

צהיי שמי דוד בן 53....בתאריך 3-12-12 ניגשתי לבדיקת קולונוסקופיה משום שנמצא דם סמוי בבדיקה השגרתית השנתית שלי שאני מבצע כבר קרוב ל-8 שנים. בבדיקה קולונוסקופיה נוצר לי נקב במעי עקב חיתוך פוליפ שנמצא במעי. פוניתי לבית החולים קפלן לאחר כ-3 שעות המתנה וכאבי תופת. בבית החולים מייד הכניסו אותי לחדר ניתוח ונאמר לי שיחברו אותי למערכת סטומה זמנית עד להחלמה. במהלך הניתוח הוחלט בכל זאת לא לחבר אותי למערכת סטומה אלא לנסות לתת למעי להבריא משום שאני צעיר כך נאמר לי,הם ניתחו קשרו תפרו ושוחררתי למחלקה פנימית להשגחה. לאחר חמישה ימים במחלקה הפנימית בערב התפוצץ לי משהו במעי הפיעו כאבי תופת ונלקחתי במהירות לניתוח נוסף. בניתוח השני הוחלט לחבר אותי למערכת סטומה,הייתי שבועיים במחלקה פנימית בכירורגית ושוחררתי לביתי. חברים בקיצור עברתי סבל של שתי ניתוחים מיתרים עקב בדיקת קולונוסקופיה משום שבבדיקות מעבדה שנעשו לממצא שחתכו נמצא שהכל תקין אצלי ואין לי לשמחתי שום בעייה. נכון להיום לאחר חודש וחצי לאחר הניתוח אני סובל מכאבים קלים בתוך הבטן שאמנם הם תחת שליטה אבל מעצבנים ולא נותנים מנוח. האם הכאבים הקלים שמופיעים אצלי כרגע בתוך הבטן הם הגיוניים?האם הכאבים הם כתוצאה מהתפרים שנעשו לי בתוך הבטן? בינתיים כבר קיבלתי מכתב מבית חולים קפלן שאני מוזמן לעוד חודשיים לבדיקות טרום ניתוח והניתוח נקבע לשבוע אחרי זה. שאלתי האם זה לא מוקדם ללכת לניתוח משום שאני מרגיש עדיין חלש מאוד ומתעייף במהירות כאשר אני יוצא לשאוף אוויר צח.

19/01/2013 | 11:22 | מאת: דוד

19/01/2013 | 16:19 | מאת: אלה

שלום דוד, מצטערת לשמוע על הטלטלה שעברת. קצת קשה לי להגיד לך אם הכאבים סבירים או לא.. כי לא כל כך הבנתי מה סדר גודל של הניתוח שעברת. האם פתחו את כל הבטן? האם בוצע בצורה לפרסקופית (3 חורים)? בכל אופן ניתוח בטן זה דבר כואב וחשים גם כאבים בתקופה שלאחר מכן. כי יש לרוב הרבה תפרים פנימיים. לדעתי כדאי לך להפנות את השאלה לרופא המנתח (במייל או בצורת התקשרות אחרת) לגבי הניתוח השני, אני מניחה שמדובר על ניתוח סגירת הסטומה. חשוב שתגיע חזק ועם כוחות. כדי שתוכל להחלים מהר יותר. אך מכיוון שהצפי הוא לעוד חודשיים אני מניחה שהגוף שלך יתחזק. המון בריאות!! ובהצלחה!

19/01/2013 | 18:56 | מאת: ליאב

19/01/2013 | 20:38 | מאת: ברק

בניתוח שלי הרופאים היו אדישים לרוב הכאבים שלי. אבל אם יש ספק אין ספק... אולי שווה ללכת לבדוק.

20/01/2013 | 11:43 | מאת: רן

כיוון שאינני רופא אני לצערי לא יכול לקבוע אם מה שאתה חווה הוא נורמאלי או לא, ומה כדאי לעשות. מה שאני יכול להמליץ לך מאוד מאוד לעשות זה ללכת בהקדם לקבל חוות דעת נוספת אצל כירורג נוסף (עדיף פרטי), שיסתכל על המקרה שלך באופן מקיף ויגיד מה דעתו על כל הנושא ועל מה שקרה. נשמע לי חשוב מאוד במקרה כמו שלך שיסתכל על המצב יותר מרופא אחד לפני שמבצעים החלטות. אתה יכול למצוא כירורגים בכירים באיכילוב, תל השומר, אסותא, ובמכון פרטי שנקרא גסטרו-מד, ובטח לאנשים נוספים בפורום יש המלצות נוספות.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה