לבובה - אליוסטומי או קולוסטומי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

05/01/2013 | 21:43 | מאת: קרן

מצטרפת ליוחאי וממליצה לך על קולוסטומי. גם לי הייתה איליוסטומי וגם אני עברתי ניתוח בשל פיסטולה (רקטו-ואגינלית. סיוט. הניתוח הצליח במידה חלקית בלבד). כיום יש קולוסטומי ואין מה להשוות. אמנם קולות הנפיחה לעתים איומים, אבל נפטרתי מהשקיות הגדולות, אני משתמשת בשקיות מיני קטנות שאפשר להחביא מצוין במכנסיים. רוב היציאות אינן נוזליות כמו באיליוסטומי, אלא סמיכות עד קשות. אין בכלל בכלל מה להשוות. האיליוסטומי הייתה בשבילי סיוט שבסיוטים. עם הקולוסטומי הייאוש נעשה נסבל... יש תקופת הסתגלות. בהתחלה זה לא קל. אחרי הניתוח חוויתי שבוע בלי יציאות, ובסופו כאבים אדירים, ממש כמו צירי לידה. אבל שווה בסופו של דבר.

05/01/2013 | 22:19 | מאת: ברק

כמה יציאות יש ביום? אני בא מרקע של קרוהן ובזמנו היו לי גם 20+ יציאות ביום. מה זה אומר? את כל פעם זורקת את השקית, נכון? אין ריקון או דברים כאלו?

06/01/2013 | 11:56 | מאת: רן

היי כולם, אישית אני לא יכול להגיד מה יותר "נחמד" מבין אילאוסטומי לקולוסטומי - לי תמיד הייתה אילאוסטומי (והיא גם לא ממש מפריעה לי..). מה שכן, רפואית לפחות נראה לי ברור שקולוסטומי הרבה יותר טובה. למעי הגס יש ללא ספק תפקיד בתהליך העיכול, ואם אפשר לשמר אפילו חלק ממנו, זה רצוי מאוד. לכן, בהנחה שכל יתר הפרמטרים הרפואיים דומים, הייתי הולך על קולוסטומי. לעבור משם לאילאוסטומי תמיד אפשר :)

06/01/2013 | 12:58 | מאת: דין

באיזה מצב יש אפשרות בחירה בין אילאוסטומי לקולוסטומי? הרי זה תלוי היכן הפגיעה ומה מידת חומרתה...?

06/01/2013 | 21:50 | מאת: בובה

היי קרן אני מאוד מעוניינת לשמוע אודות הניתוח ואת ההמלצות בנוגע לפיסטולה אשמח שתכתבי לי את המייל ונוכל להתכתב ואולי לשוחח בטלפון תודה רבה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה