אביזרים לסטומה?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

03/01/2013 | 07:33 | מאת: עוד אלי

שלום חברים, בעקבות ההודעות האחרונות החלטתי לנסות ושוב להשתמש בפסטה ובאבקה. השאלה של מי? כל חודש אני עושה מיקס בין החברות בסיס ושקיות מקולופלסט חגורה וספריי מהוליסטר ומגבונים של קונבטק אז למי הפסטה הכי טובה? זכור לי שדובר בעבר גם על טבעות אטימה... מה העניין? אודה מאוד על המלצות אלי

03/01/2013 | 21:27 | מאת: ליאב

האמת שהשתמשתי רק בפסטות של הוליסטר וקונווטק. תחילה הייתי משתמש בהוליסטר כי כל הציוד שלי משם. לאחר מכן המליצו לי על פסטה של קונווטק (מספר S105) ומאז עברתי. אני לא זוכר ממש האם הייתה סיבה שנשארתי עם קונווטק אבל כבר הרבה מאוד זמן שאני משתמש בה.

04/01/2013 | 07:00 | מאת: פטל

סתם, נו :) פסטה עלולה לשרוף , טבעת אטימה, או פסים ישרים מאותו החומר, הם ברכה לאנושות- ז"א לסטומאים שבה. אפשר לעשות על הטבעות האלו מניפולציות - לחתוך אותן, למעוך- להצר או להרחיב והן עושות את העבוד מעולה- יחסית לפסטה שמתייבשת מהר ומתקשה-ושורפת- אני למשל משתמשת בטבעת שאני גוזרת בנקודה אחת ופותחת לחצי עיגול , משתחת אותו עם מערוך של ילדים שיהיה דק יותר ---אבל זו אני , לפי צורתי המשונה עם הסטומה האישית שלי. תנסה- חוסך הרבה כאב ראש ועור.

06/01/2013 | 11:51 | מאת: רן

היי אלי, קודם כל בעניין האבקה - תוודא היטב שאתה באמת צריך אותה! בעיקרון האבקה קצת פוגעת בהדבקה של הבסיס, ובלי צורך אמיתי זה סתם חבל. האבקה משמשת בעיקר כשיש בעיית הזעה הוא רטיבות מתחת למדבקה שמתחילה לפגוע בעור, ואז אין ברירה אלא להשתמש באבקה כדי לספוג את זה. בעניין הפסטה - כמו שפטל אמרה הכי טוב בהרבה זה דווקא לא פסטה אלא חומרי אטימה. קודם כל טבעות האטימה של הוליסטר, ואחריהן הסטריפים של קולופלסט שהם על אותו עיקרון. בניגוד לפסטה, החומרים האלה לא מתייבשים אחרי יומיים, ויש להם כושר ספיגה גבוה בהרבה. בכל מקרה, במידה ואתה רוצה להשתמש בפסטה בכל זאת (במקום או בנוסף לחומרי האטימה), אז אני ממליץ פשוט לנסות את כל שלושת החברות, כי הפסטות שלהן מאוד שונות. אין כל כך יותר ופחות טוב כאן. למשל, הפסטה של קונווטק יותר קשה, ואילו של קולופלסט רכה. איזו יותר טובה לך ספציפית זה משהו שאתה יכול לגלות רק על ידי ניסיון. אתה יכול לבקש מרשמים לכל שלושת הפסטות, לנסות כל פעם אחרת ולהחליט :)

06/01/2013 | 16:04 | מאת: עוד אלי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה