מהגיגיו של סטומאי מתחיל

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/01/2013 | 17:40 | מאת: דין

שוב שלום, שתי שאלות: כשאני עושה תנועות מסוימות, או מפעיל לחץ קל על הבסיס (כמו בעת שאני חוגר את החגורה), מופיע כאב מטריד באזור הסטומה (במנוחה - אין כאב). אני מייחס אותו לגירוי בעור או אולי לפטרייה. בהנחה שמדובר בגירוי, מה עלי לעשות? האם שימוש באבקת ההגנה שקיבלתי עם ציוד הסטומה מספיק, או שכדאי להוסיף משחה כמו משחה של תינוקות שמורחים בעת החלפת חיתול? א

01/01/2013 | 17:42 | מאת: דין

כפתור ה"לחץ" נלחץ בטעות. שאלה שנייה בעניין דיאטנית - האם מישהו יכול להמליץ על דיאטנית טובה, כזו המתמצאת במצבים כמו שלנו? רצוי מאזור השרון/מרכז.

01/01/2013 | 21:54 | מאת: רן

יכול להיות שזה פשוט התפרים סביב הסטומה? לתפרים לוקח חודש-חודשיים להגליד אחרי הניתוח, ובנתיים זה יכול לכאוב קצת.. אם אתה בטוח שזה לא התפרים, אז לאור זה שאתה סה"כ שלושה שבועות אחרי הניתוח אני קצת בספק אם יכול כבר להתפתח גירוי בעור או פטרייה (לא שאני רופא, אבל ככה נראה לי). אם כבר, סביר יותר שהעור שורף בגלל מגע עם יציאות - אולי יש איזו נזילה מתחת לבסיס? בכל מקרה, נסה לחפש חוקיות במה שאתה מרגיש - מאיפה בדיוק מגיעה תחושת הכאב? האם אתה יכול לראות משהו בעור באזור שכואב? וגם, שים לב אם הכאבים מופיעים למשל רק ביום הראשון ששמת את הבסיס, או להיפף רק כמה ימים אחרי שאתה מסתובב עם אותו בסיס, וכו'. כל דבר שאתה מוצא יכול לעזור לאתר את הבעיה. לבסוף, אם אתה לא מצליח לפתור את זה, כדאי פשוט לפנות לאחות סטומה. בד"כ הסתכלות מהירה על העור מספיקה כדי לתת דיאגנוזה מלאה לדבר כזה. ואגב, אם זו באמת פטרייה, אז לדעתי זה לא משהו שאפשר לפתור לבד - במקרה כזה צריך לפנות לרופא עור ולקבל משחה מיוחדת מחסלת פטריות :)

02/01/2013 | 07:54 | מאת: דין

ואם אכן הסיבה היא מגע עם ההפרשות (לגירוי כזה התכוונתי) - מה לעשות?

02/01/2013 | 13:22 | מאת: ליאב

אם יש מגע של העור עם ההפרשות סימן שהאטימה לא טובה. זה יכול לקרות משתי סיבות -ציוד לא מתאים. -סדר פעולות לא נכון, או ביצוע לא נכון של הפעולות בעת ההחלפה. ראשית צריך לטפל בגירוי ולראות שלא התפתח משהו על העור. בצואה יש חומציות רבה והיא לא סלחנית כשהיא באה במגע ישיר עם העור. לטיפול בגירוי יש להשתמש במשחה כמו שמשתמשים עבור תינוקות. אני ממליץ על משחת דזיטין. מעבר לכך, לבדוק מה הבעיה, על מנת שהגירוי לא יתפתח בעתיד.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה