חזרה לעבודה...

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

30/12/2012 | 21:06 | מאת: קרן

שלום חברים, מה שלומכם ומה נשמע? למי שזוכר ולמי שלא, היו לי פוליפים מגרדים ואיומים שצמחו סביב כל הקולוסטומי (ממש חתיכות עור מגרדות ומציקות). עברתי צריבה של הפוליפים - חוויה לא נעימה. צריבה סביב הטומה... ברררר.... קצת נעלמתי - כי חזרתי ל'מעגל העבודה'! אמנם רק בחצי משרה, אבל בכל זאת... אחרי כל מה שעברתי זה לא מובן מאליו. הימים שלי לפעמים קשים, בעיקר כשמתעוררת בבוקר ויש שלשול או יציאות לא נגמרות - וצריכה להגיע לעבודה. גם הקולות שהסטומה משמיעה מביכים לעתים מאוד. מעבר לזה,לא יכולה לשבת המון שעות כי יש אי-נוחות וכאבים באזורי הניתוחים. עדיין. נראה לי שיהיו תמיד. כרגע, ועד יוני 2013, אני מקבלת קצבת נכות זמנית: 100% נכות ו-100% אי-כושר. בשל 'חוק לרון' המעודד נכים לחזור לעבוד, הקצבה שלי לא נפגעה נכון להיום, עם החזרה לעבודה. השאלה היא מה הסבירות שהביטוח הלאומי יכיר בי בעתיד כנכה באי-כושר כלשהו. האם יש סיכוי שאהיה זכאית בעתיד לקצבה בגין אובדן כושר עבודה, אפילו חלקי? לא רואה איך אוכל לעבוד בהיקף של משרה מלאה, וחוששת שיחשבו שאני מתחמנת או עושה את עצמי. מישהו יודע?

30/12/2012 | 23:50 | מאת: בני

שמח לשמוע שחזרת לעצמך. רציתי לשאול איך זה שקיבלת 100%? זה בדרך כלל 80 לא?

31/12/2012 | 20:04 | מאת: בני

את עברת כריתת רקטום?

04/01/2013 | 14:22 | מאת: יוחאי שוורץ

הי קרן הכי חשוב זה שאת חוזרת לחיי השגרה שלך, כל היתר כבר יבוא מאליו, גם בני ביתך ישמחו ויעודדו כאשר הם רואים אותך שואפת לשם לעניין הביטוח הלאומי: א. אם הסטומה קבועה תקבלי מביטוח לאומי 80% נכות זה סטנדרטי, אני גם לאחרונה קיבלתי קביעות בנכות ללא שום בעיה מיוחדת ב. אי כושר צריך להבין שאלו שתי ועדות שונות בביטוח הלאומי ולכן תזדקקי לועדה נוספת שתקבע את אי הכושר שלך, בדרך כלל אם מציגים נכון את המצב אז תקבלי 80% אי כושר קבוע ג. הדבר החשוב ביותר לאלו שקובעים את דרגת אי הכושר שלך זה השינוי שחל בתפקוד שלך בין לפני ואחרי, הם יתיחסו רק לזה ואם תציגי זאת נכונה תזכי לאי כושר של 80% שיזכה אותך בקצבת נכות מלאה וזאת בתנאי שהשכר שלך פחות משכר המינימום במשק עלי והצליחי יוחאי

05/01/2013 | 21:31 | מאת: קרן

מנהלי פורום סטומה - תמיכה