סגירת סטומה עם קוליטיס או קרוהן

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

27/11/2012 | 14:38 | מאת: אנונימית

מי עבר ניתוח לסגירת סטומה עם קוליטיס או קרוהן ? באיזה שיטה השתמשו, ואיך את/ה חיים כרגע? תודה לעונים DD:

28/11/2012 | 15:47 | מאת: להלהלה

זאת בדיוק הדילמה עכשיו של המנתחת שלי יש לי קרוהן קוליטיס (כל הביופסיות חוזרות כמו קרוהן אבל גם כל הסימפטומים הם של קוליטיס וגם המנתחת יכולה להישבע שזה נראה לה כמו קוליטיס ולא קרוהן) ולכן המנתחת מתלבטת אם מדובר בקרוהן: מחברים ישירות את המעי הדק אל הסיגמא. אם מדובר בקוליטיס: עושים פאוץ', שזה בעצם לקחת חלק מהמעי הדק ולבנות אותו בצורה של מעי גס. בעיקרון זאת אופציה עדיפה מבחינת להתאפק אחרכך בשירותים וכו' (ודווקא פחות מבחינת דיאטה) אבל אם עושים פאוץ' ובסוף מסתבר שיש לבנאדם קרוהן זה יכול להיות מסוכן כי אם הקרוהן פוגע במעי הדק ואז אם צריך חס וחלילה שוב לעבור ניתוח ולכרות מהמעי דק יכול להיות שלא יישאר מספיק או שהוא יהיה מאוד קצר... בקוליטיס זה לא קורה כי המחלה מוגבלת למעי הגס ככה לפחות אני הבנתי. איזה ניתוח יהיה בסוף? אני לא יודעת למרות שאני נוטה לכיוון הפאוץ'

28/11/2012 | 15:48 | מאת: להלהלה

עוד מעט ניגשת לפסיכומטרי :(

03/12/2012 | 21:13 | מאת: אנונימית

אני חולת קוליטיס אז יש לי ניתוח של פאוץ' וגם איתו יש התלבטויות בסוגים שונים שעושים אותו. וכן הבנת נכון זה עוזר בהתאפקות אבל בקרוהן עושים פאוץ מסוג שונה עם המעי הדק ואין סכנה גדולה במיוחד למעי הדק לפי מה שאני יודעת לפחות , בהצלחה D:

27/12/2012 | 19:58 | מאת: חדשה בעסק

אצלי לא ברור אם זה קרוהן קוליטיס או אולצרטיב קוליטיס. הביופסיות חוזרות כמו קרוהן (אע"פ שנאמר לי מפורשות ע"י רופא בכיר באחד מבתי החולים שעל מנת לקבל תשובה חד משמעית הוא ממליץ לשלוח לאיזה בי"ח שמתמחה בזה בארה"ב ), אבל לפני הניתוח הוגדרתי כקוליטיס. המעי הדק שלי נקי ברוך השם. אני עם איליוסטומי מיוני, ולא רוצה לסגור. סבלתי מאוד מאוד עד הניתוח, מי כמוך יודעת, למה לי עוד סבל? נכון זה לא להיט, אבל אני מעדיפה ככה מאשר מחלה. יכול להיות שלא יקרה כלום ואהיה בריאה, ויכול להיות שלא. אני לא לוקחת סיכון.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה