להלהלה - יש לך תאריך לניתוח?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

22/11/2012 | 19:20 | מאת: ברק

היי להלהלה (: יש לך תאריך לניתוח סגירה? איזה תרגילים אמרו לך לעשות? הרופא שלי אמר שעוד חודשיים בערך נעשה בדיקות לבחון את הסיכויים שאם נחזיר את הסטומה אז המצב יחזור לקדמותו - דבר שלא אוכל לסבול שוב כנראה ואז אוותר על כך. אבל חשבתי בינתיים לעשות תרגילים לשרירי הסוגרים או משהו כזה... כדי שלא יתפסו אותי לא מוכן. האמת שאני רוצה לא להיות עם הסטומה אבל אני מאוד לא רוצה לחזור לחיים הקודמים שלי... בנוסף אם אוריד את הסטומה כנראה שהדבר יחייב שילוב של תרופות הארד קור (מטוטרקסט ויומירה)

24/11/2012 | 18:52 | מאת: להלהלה

בעיקרון אני כבר יכולה לעשות את הניתוח עכשיו אבל אני דוחה מיוזמתי כי אני ניגשת לפסיכומטרי בפברואר. אני מניחה שהניתוח יתבצע באמצע פברואר סוף מרץ... המנתחת ממליצה על תרגילי חיזוק שריר... כמה פעמים ביום לתרגל את השריר שאיתו מחזיקים יציאות. לא שמעתי על בדיקות לבחינת סיכויים שאם נחזיר את הסטומה המצב יחזור לקדומותו.. לא מבינה גם איך אפשר בכלל לבדוק כזה דבר. הבדיקות שלי לפני הניתוח (שכבר עשיתי) היו אילאוסקופיה (ככה קוראים לקולונוסקופיה כשנכנסים מהאילאוסטומי) וקפסולת וידיאו ועושים אותם כי המנתחת לא סגורה אם לעשות פאוץ' או פשוט לחבר בין המעי דק לרקטום (יש לי קרוהן קוליטיס) אני חושבת שהצלחת הניתוח וכמות הפעמים של היציאות אחרכך יותר תלויה בכמה נשאר לך מהרקטום ומהסיגמא וגם אם השריר עדיין פעיל

מנהלי פורום סטומה - תמיכה