עם הסטומה ברומא

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

10/04/2011 | 10:41 | מאת: שושי

לפני כשנה (12/4/10) ביום בהיר אחד, בהיותי בת 34 גיליתי בחדר המיון לתדהמתי,לאסטתיותי ולסטריליותי כי העצירות הקשה שלי שבגללה הגעתי לשם (על דעת עצמי, בסה"כ רציתי חוקן מקצועי)- מצביעה על גידול במעי הגס...לאחר חצי שעה של אי הפנמה נלקחתי לניתוח מורכב ממנו יצאתי עם סטומה... המומה, כואבת ומושפלת השתחררתי הביתה להחלמה ובו בזמן החלטתי: אין ברירה או שאני נשברת או שמפה אני רק מתרוממת ואכן,לקחתי את עצמי ואת הסטומה ביד וקבעתי את חוקי המשחק - מתנהלים כרגיל, חיים את השגרה מרגיעים את הבעל, ההורים והאחים,מתבדחים עם הילדים משתפים את החברים ופשוט חיים את החיים! אמנם בתחושה שאני מעט שונה ובדיונית אך עם המון חוש הומור, עשייה מרובה ואהבה עצמית. וכך במשך כשנה חוויתי את השהות עם הסטומה אם בארץ ואפילו ברומא כחוויה מיוחדת במינה (הרי תמיד אהבתי להיות הכי מיוחדת....) נשארתי מי שאני בעלת חשק לטרוף את החיים ולטעום עוד ועוד טעמים והעיקר לעבור את הרגעים הלא כ"כ נעימים (בכל זאת היו גם טיפולים כימותרפיים). וכשהרופא הודיע לי זהו את מורשית לחזור לכרורג להוריד את הסטומה אמרתי לו אתה יודע מה זה לא כזה נורא כבר התרגלתי,אני קונה סטומה לעוד עשרות שנים אם יתנו לי לחיות אותם בבריאות ובנעימים כשהוא הבהיר שאין ביטוח גם לא לו על המחר... עברתי את הניתוח בהצלחה והיום רגע אחרי ובלא סטומה לצידי ושהכל מאוחריי (תרתי משמע) - אני אומרת: בואו נשאיר את מה שצריך בשוליים ונביט אל העתיד היפה בעיניים! בריאות לכולנו. אמן.

10/04/2011 | 15:06 | מאת: הודיה

היי שושי ותודה על השיתוף בסיפורך המיוחד! בהחלט עברת תהליך לא קל. הכל קרה לך כ"כ מהר ובהפתעה, ללא כל הכנה.... ועם כל ההלם, הכאב ושברון הלב הצלחת להחליט החלטה אמיצה לגייס מחדש את הכוחות ולהיות מי שאת ולחיות כמו שאת רוצה, סטומה או לא סטומה! ועוד את זו שדואגת להרגיע את כולם מסביב :)) אבל זה באמת ככה, אני למדתי שהסביבה הקרובה בדר"כ רואה את כל המצב באופן הרבה יותר חמור ממה שהחולה עצמו רואה אותו, וכן גם אני בסופו של דבר מצאתי את עצמי מרגיעה את המשפחה, הקרובים.. שמחה מאוד שהכל הסתדר לך בסופו של דבר, המון בריאות!

10/04/2011 | 19:58 | מאת: שושי

תודה הודיה מקווה שאכן הכל בסוף יסתדר לכולנו. אשמח להיות אוזן קשבת, לייעץ, לעזור ולתמוך לכל מבקש (לי אישית היה חסר פורום שכזה בהיותי עם הסטומה). הבנתי שיש מפגשים בנושא במרכז הארץ, תדאגו שיקיימו כאלה גם בצפון - את יודעת, הסטומה לא פוסחת עלינו כאן...לצערי. ועד אז כל טוב וחג אביב שמח!

10/04/2011 | 22:47 | מאת: זואי

אבל מודה, אין לי אומץ לטוס לחו"ל...מוכנה לנסות בקטנה איזה נופש בארץ..

מנהלי פורום סטומה - תמיכה