למה החיבור מתפרק?

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

10/11/2012 | 12:34 | מאת: אשת מולי

שלוטם לכלכם כתבתי לפנהי כשבועיים כשביקשתי עזרה במציאת חגורת סטומה. אז תודה לכל המייעצים . מה שעשינו בהמלצת אחות הסטומה של האזור הוא שקנינו חגורת גב קלה ויצרנו בה סדקים, והוספנו גומי לתפוס את השקיות. בעלי עם שדתי סטומות לשתן ולבטן , בגלל גידול ששיב ברקטום ועבר לשלפוחית. אגב הוא היה 30 שנה עם קרוהון , יציב בשליט הוללא שלשלולים, אך פתאום הופיעו גידולים , לפני שנתיים במעי העיוור ועכשיו ברקטום. אז ככה: אתמול והיום התפרקו הבסיסים של שקית התוכן . יום אחרי יום. מדכא למדי ולא ברור לנו למה.בינתיים בעלי בעיקר בבית כי הוא מחלים מהניתוח אך הכוונה היא שהוא לא יהיה רק בבית! בעלי מאוד קפדן ודייקן בכלל ובטפולים עצמיים בפרט כך שלא נראה לנו שיש בעיית רשלנות. הייתי רוצה לדעת: האם קרה לכם משהו דומה. האם זה אולי קשור לחגורה? אולי היא "מרימה" איכשהו את הבסיס? האם זה קשור לדיאטה או תזונה: תוכן קשה מדי או משהו? תודה מראש לכולם , כמובן שבעלי יקרא את התושובת. עוד קצת קשה לו לשבת במחשב בעקבות הניתוח

10/11/2012 | 12:46 | מאת: ברק

לפני כמה שבועות הבסיס והשקית נפרדו לי בזמן השינה ומאז אני 24/7 עם חגורה של הוליסטר. אני רוצה לקנות עוד חגורה כמו שרוול כזה כדי שלא יראו את הסטומה ואולי להתחיל לשחות אבל זה בתהליכים. (ראיתי של חברת COMFIZZ) בכל מקרה, אני מדי פעם בודק אם החגורה מרימה לי את הבסיס ולא מוצא עדויות לזה במאה אחוזים. אני כן רואה שהיא מעקמת את הבסיס והשקית אבל אני חושב שזה עדיין איכשהו יותר בטוח בשבילי מאשר להיות בלי חגורה. (למרות שהבנתי שאין כאן הרבה עם חגורה) קראתי שמישהו כתב כאן (לא מוצא את הפוסט הזה, זה היה פוסט עם כמה עצות סיכום שלו) שהחגורה דווקא עשתה רע להדבקה שלו. אז כן יכול להיות שזו אמת. (מאז אני גם מחליף בסיס הרבה יותר תדיר, לא מנסה בכלל למשוך את זה. בפעמים הראשונות היה הפרש של 6-8 ימים בין החלפות בסיס ועכשיו כל 4 ימים בערך ולפעמים גם 3.)

10/11/2012 | 15:37 | מאת: ליאב

לא בדיוק הבנתי האם הפריצה מתרחשת בין הבסיס לעור או בין השקית לבסיס?

16/11/2012 | 07:36 | מאת: אשת מולי

הבסיס נפרד מהעור. האחות סטומה אמרה שזסה בגלל שהסטומה שלו שקועה. היא הציעה לעבור לסטומה קמורה , כי הן יותר חזקות. התחלנו להשתמש בחגורות של הוליסטר יחד עם חגורת בד עליה תוליחם את השקיות. כנראה שזה קצת עוזר אבל יש עוד הרבה תקלות. די מדכא

23/11/2012 | 17:25 | מאת: מולי

אני עם שתי סטומות. תופרת תפרה לי כמה חגורות בד ברוחב 10 ס"מ שנסגרות עם סקוטש, בכל אחת שני חריצים להעביר דרכם את הסטומות וליד כל חריץ טבעת גומי תחתונים לתפוס את הקצה של השקית. כך שתי השקיות מונחות לרוחב הגוף ולא מפריעות לי. עם שקית השתן אני מסתדר כל זמן שהיא לא מתמלאת יותר מדי. הקולוסטומה שלי היא שקועה. הצד השמאלי העליון של הסטומה שקוע יותר - העור ממש נכנס לתוך החור. במקום הזה יש רווח בין המגן לעור שדרכו נכנס תוכן המעי ומרים את המגן. אני עובד כרגע עם ציוד של הוליסטר. התרוממו גם המגן השטוח וגם מגן הקונווקס. כדי שהמגן יחזיק יותר מלילה אחד חיברתי חגורת סטומה לכל שקית והידקתי אותן היטב. לאחר כמה ימים קיבלתי כאב בטן. שחררתי את החגורות ובבוקר המגן היה מפורק. הניתוח היה לפני חודשיים בדיוק והוציאו לי בו את פי הטבעת. לכן רק בימים האחרונים יכולתי שוב לשבת. המשימה הדחופה ביותר שלי היא למצוא מגן שיוכל להשאר מחובר כמה ימים. מגן שאני יכול לסמוך עליו מספר מסוים של ימים - לפחות 3 ימים. עדיף בלי חגורת סטומה. אשמח מאוד לכל טיפ שיקרב אותי לזה. להתראות מולי

מנהלי פורום סטומה - תמיכה