הריון עם סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

06/11/2012 | 08:19 | מאת: חלי

שלום שמי חלי בת 26 אני סובלת ממחלת קרון מזה 8שנים בערך עקב המחלה עברתי ניתוח של כריתת הטחול מעי הגס ומהי הדק רציתי לדעת עם אפשר להכנס להריון עם סטומה? ועם זה מהווה סכנה כל שהיא אשמח עם אקבל תשובה? תודה

06/11/2012 | 22:59 | מאת: טל

אם אין בעיות במערכת הרביה אין סיבה שלא להכנס להריון. מאוד חשוב להיות במעקב אצל גניקולוג טוב שיהיה בקשר עם הגסטרו שלך רצוי מאוד בגדר בית חולים. בנוסף, אם את מטופלת בתרופות כלשהן את צריכה לבדוק אם את יכולה להמשיך איתם בזמן הריון. יכול להיות שהלידה תהיה בקיסרי אך לא מחייב. בהצלחה.

אין שום בעיה להיכנס להריון עם סטומה, לעבור אותו וללדת. הרבה נשים עם סטומה עשו ועושות את זה - יצא לי לדבר עם לא מעט כאלה. כדאי אולי להתייעץ עם הכירורג לפני לוודא שאין שום בעייה ספציפית, להיות בקשר עם אחות סטומה במהלך ההריון, עקב שינויים שהסטומה עוברת במשך תקופה זו, משום שייתכן ויהיה פשוט צורך להתאים ציוד אחר בתקופה זו. מלבד זה, מצטרפת לכל מה שטל כתבה. וחוצמיזה - בהצלחה!!!! :)

מנהלי פורום סטומה - תמיכה