סטומה שנפתחה בלילה (!!)

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

25/09/2012 | 06:28 | מאת: ברק

שני פוסטים בשבוע :( זה לא שיא להתגאות בו :( היום בלילה נפתחה לי הסטומה והיה המוןןןן יציאות על המיטה, שמיכה ומה לא. מה שקרה בעצם שהשקית נפרדה בצד שליד הפופיק מהבסיס. אין לי מושג איך זה קרה. אני כן ישן על הצד אם זה משנה. אני שם שעון מעורר פעמיים בלילה כדי לבדוק את מצב השקית (אם צריך לרוקן) והפעם ב-6 בבוקר ראיתי שנפרדה השקית מהבסיס. איזו סיבה יכולה להיות לזה? החלפתי שקית (ולא בסיס, ראיתי שאפשר לא להחליף בסיס. אם אני טועה תקנו אותי בבקשה) וראיתי שהמעי היה מממשששש קרוב לצד שנפתח. יכול להיות שהמעי דחף את השקית מהבסיס? כזה שרירן המעי? ואז כשניגבתי אותו קצת אז הוא איכשהו קצת חזר למרכז אבל אני רואה שהוא נוטה לצד של הפופיק.

25/09/2012 | 12:43 | מאת: בני

אולי אין לך חגורה?

25/09/2012 | 13:11 | מאת: ברק

יכול להיות שיש לי הרניה? אם אני רואה בליטה בצד, יכול להיות שזו התחלה של הרניה? אולי כדאי לי להתחיל להשתמש תמיד בחגורה? יש לי דרך למנוע הרניה איכשהו? וגם מה זה הדבר הזה, בלי חגורה זה הגיוני שזה יפרוץ ככה?

25/09/2012 | 18:56 | מאת: ברק

עד לפני החלפת הבסיס האחרונה ככה פעלתי: הייתי שוכב במיטה עם שני סדינים כאלו חד פעמיים שיש לי מה-TPN ונתון לחסדיו של אלוהים בקשר לסטומה שלי. מוריד את הבסיס ומה שהוא מחליט ככה קורה. אם יש דליפות או לא... אם לא - אמרתי תודה. אם כן... לא היה מבאס מזה. החלפת הבסיס התארכה וכדומה. אבל לאחרונה "גיליתי" שיטה חדשה שכמעט ולא תלויה באף אחד וצריך פי שניים פחות מצרכים. אני עומד כאילו שאני משתין בעמידה אבל עם יותר עם זווית ככה שהסטומה שלי אם היא מוציאה משהו אז זה פוגע ישר בשירותים. אין שום נגיגות מסביב לסטומה של היציאות, ישר למטה. אני יכול לשים את טבעת האטימה עם העור, לשחק עם זה בלי לדאוג שיציאה תלכלך אותה וכנ"ל עם הבסיס, לא צריך למהר לשים שקית לפני שאני מוכן ב-100 אחוזים. אחרי שאני מסיים הכל, אני שם את השקית, מוריד את המים וממשיך כרגיל. כל האופטימיות הזו באשכול של הדליפה :O

להיפך! תודה רבה על השיתוף! זה בדיוק המקום לתת טיפים ועצות. מהז'תומרת עצה מצעיר..? אף אחד כאן לא מנוסה או ראוי לתת עצות יותר מהשני. כולנו כאן בעלי סטומה ואמורים לתת עצות וטיפים אחד לשני אותו דבר. זה בדיוק מה שאני מצפה מחבריי הפורום. אני לא אמורה לדעת יותר מאף אחד כאן. להיפך, הרבה פעמים יש לאנשים כאן עיצות דווקא טובות יותר משלי. אז בבקשה, אני אשמח אם תמשיכו לתת עיצות וכו' זה בדיוק מה שאני רוצה שיהיה כאן. אז להתנצלות אין מקום כאן, כי אין לך על מה להתנצל :) וחוצמיזה, הדרך שתיארת היא הכי מעולה שיש! משום שאם מתרגלים לעשות את זה ככה, אז יודעים להסתדר בכל פעם/מצב שיש דליפה, לא משנה איפה אתה נמצא - רק צריך שירותים :) אני כ"כ מקובעת על הדרך להחלפה שאחות הסטומה לימדה אותי עוד בבית החולים, לכן אם יש לי דליפה מחוץ לבית, אני מאוד נלחצת כי אני לא רגילה להחליף שלא בתנאים של הבית. אבל מעל האסלה זה הכי טוב. וכפי הזכור לי, גם רן מחליף ככה וזה הכי טוב לדעתי - אני דיי עושה מזה פרויקט - מכינה קערות עם מים וסבון ואחת עם מים בלבד, מטליות, עניינים... בתכלס הדרך שלכם דווקא הכי קלילה ומהירה.

27/09/2012 | 15:41 | מאת: בני

נראה לי שאתה שם את החגורה הפוך.הצ'ופצ'יק של החגורה צריך להיות כלפי פנים.

27/09/2012 | 17:22 | מאת: ברק

28/09/2012 | 23:08 | מאת: ברק

נתנו לי לנסות ציוד של קולופלסט (סנסורה שהודיה ורן משתמשים בו) הזמנתי את הבסיסים 40 (הסטומה שלי 30) ושקיות מקסי. בנוסף יש לי שקיות ע-צ-ו-מ-ו-ת ללילה שהן רק עם בסיס 50. רציתי לשאול... זה שלבסיס של קולופלסט אין טבעת צפה זה משנה לי כצרכן איכשהו? זה אולי פחות בטוח? בקשר לחגורות: החגורה של הוליסטר לא מתאימה לציוד של קולופלסט? וראיתי שהחגורה מתחברת לבסיס משום מה ולא לשקית... איך זה תורם בכלל בצורה הזה? הרעיון הוא לשמור את השקית קרוב לבטן, לא? וככה להקל על הבטן.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה