סטומה קטנה ושקוע

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

13/09/2012 | 12:23 | מאת: מירי

היי רציתי לדעת האם קרה לכם שהסטומה שקעה לגמרי וגם קטנה מאוד מאוד ? בחיפוש באינרנט קראתי על מישהו שהקוטר שלו זה 1.5 ממ ,האם זה נורמלי? למה בכלל זה קורה ?

14/09/2012 | 09:29 | מאת: מירי

14/09/2012 | 12:33 | מאת: ליאב

אני לא מכיר את כל המקרים, אך מ"מ וחצי נשמע לי הזוי ביותר. כן שמעתי על מקרים של סטומה שקועה לחלוטין, יש להיעזר בציוד המתאים, אני לא כל כך מבין בזה. הסטומה משנה את קוטרה בתקופה שלאחר הניתוח, לדעתי כתוצאה מהסתגלות. ובמהלך כל החיים שכן המעיים מורכבים גם מכלי דם, ככל שזורם יותר דם למעיים (למשל בזמן עיכול) אז נראה כי הסטומה גדלה.

15/09/2012 | 23:05 | מאת: רן

היי מירי, לצערי אני גם לא כ"כ בקיא במקרים כאלה - הייתי מציע פשוט להתייעץ עם אחות סטומה. בעיקרון, בהנחה שזה נשאר ככה ולא מתקדם, ושהסטומה מתפקדת כראוי, הייתי מנחש שאין דחיפות לטפל בזה (אם בכלל), אם כי תמיד כדאי לבדוק. מצד שני, אם זה משהו שמחמיר או שמונע מהסטומה לתפקד, יש בהחלט מקום לבדוק את זה גם עם כירורג.

16/09/2012 | 22:08 | מאת: ברק

האם יש לי דרך טובה לטפל בסטומה כדי שלא אגיע למצב של סטומה שקועה? אני חודש וחצי בערך אחרי ניתוח והסטומה מתוכננת להיות זמנית... עונה על כל הקריטריונים לצערי? אם קורה משהו כזה אני ישר קובע תור חדש למנתח להוציא את הסטומה? הפתרונות המוצעים כיום עושים עבודה טובה?

היי מירי, הסטומה שלי שקעה לגמריי כחודש וחצי-חודשיים אחריי ניתוח. אחריי ניתוח הסטומה מאוד נפוחה ובצקתית והרבה פעמים אחריי שיורדת כל הנפיחות של הניתוח, מתקבלת סטומה קטנה ושקועה. נפוץ יותר בסטומות זמניות מאשר קבועות, אך יש גם לא מעט מקרים של סטומות קבועות שקועות. לגבי 1.5 מ"מ... לא חושבת שיכול להתקיים מצב כזה. את בטוחה שזה 1.5 מ"מ? אני בכול אופן הסתכלתי עכשיו במיוחד בשבלונה הזו שהחברות מחלקות באריזה של הקופסאות והקוטר הכי קטן שקיים שם הוא 10 מ"מ, שזה קטן יותר ממטבע של שקל... כך ש 1.5 מ"מ לא נשמע לי ייתכן. בכל מקרה, הטיפול בסטומה שקועה הוא שימוש בבסיסים קעורים (קונווקס) שעוזרים למנוע מהצואה לדלוף על העור + טבעות אטימה שטוחות 7805 של הוליסטר. וריאציה נוספת היא בסיס שטוח + טבעות אטימה קעורות 7806 של הוליסטר. בנוסף, גם חגורת סטומה יכולה לעזור להצמיד את הבסיס, הטבעת והכל שיהיו מהודקים יותר לגוף למניעה נוספת של דליפות. בהצלחה ושנה טובה!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה