לבני ולבעלי קולוסטומי

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

29/08/2012 | 16:10 | מאת: קרן

מכיוון שהפורום שלנו מורכב ברובו מבעלי איליוסטומי, אני מפנה את ההודעה לבני: סיפרתי כאן השבוע על פוליפים בפתח הסטומה שלי. מן חתיכות עור מציקות ומגרדות ושורפות, שכאילו 'גדלו פרא' בפתח הסטומה. הייתי היום אצל הפרופ' שלי - לדבריו, זה קורה הרבה בקולוסטומי. (אין לי מושג למה לא הזהיר אותי שזה יכול לקרות) הטיפול המונע הוא בחנקן נוזלי, מהסוג שמשתמשים בו לצריבת יבלות. אני צריכה לנסות את זה על הפוליפים הקיימים ואם זה לא יעזור - צריך להוריד אותם בניתוח קטן. בני - תשאל את הרופא שלך על טיפול מונע בחנקן... כי הפוליפים האלה מאוד מאוד לא נעימים...

29/08/2012 | 18:05 | מאת: איתמר

אני גם שמעתי כך מהרופא שלי. לי זה עבר ללא טיפול

29/08/2012 | 22:22 | מאת: בני

הופתעתי לשמוע על הפוליפים. לא אמרו לי כלום על זה אשאל את אחות הסטומה שעימה אני בקשר. מז'תומרת טיפול מונע?זה גורם שזה לא יקרה? אני רץ מיד לשאול אחזור עם תשובה כשיהיה לי .זה על הסטומה ממש? רציתי מזמן לשאול אותך היה לך גידול ברקטום נכון? זה חדר גם לבלוטות?מה עם שאר החברים חוץ מאיתמר לא מכירים את הפוליפים האלה?

30/08/2012 | 19:41 | מאת: קרן

היי, אף אחד לא ענה להודעתי הראשונה בנושא - אז מסיקה שלא מכירים. לרוב חברי הפורום יש איליוסטומי. אחות הסטומה שלי הסתכלה ובדקה ולא ידעה מה זה... אמרה שאף פעם לא ראתה. אין מצב שיעבור אצלי מעצמו. אלה ממש חתיכות עור (אדום, כמו של המעי) ש'תלויות' בפתח הסטומה. מגרד לי וצורב, ולפעמים כשאני מגרדת ולא נזהרת - מדמם. ממש ממש מעצבן. הרופא אמר שיש מעין מקל מיוחד של החנקן הזה, שצריך למרוח על העור שסביב הסטומה - למניעה. אני מחכה עכשיו להוראות שלו איך לעשות את זה ואצל מי - כדי להיפטר מהצרה הזאת.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה