פצעים ליד סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

26/07/2012 | 19:10 | מאת: יבגניה

שלום לכולכם האם למישהו מבעלי סטומה היו פצעים\כיבים ליד הסטומה- מפרישי מוגלה, כואבים ואדומים? אולי מישהו יכול להמליץ לאן לפנות או\ו מה לעשות? פניתי כבר לאחות סטומה ולרופא פצע- הם מצאו מה לשים על מנת לשמור על הפצעים מהיציות, אך זה לא ממש עוזר רופא גסטרו נתן אנטיביוטיקות- גם לא ממש משתפר אני כבר לא יודעת מה עוד ניתן לעשות וממה זה קרה תודה מראש על כל עזרה

לי מעולם לא היו בעיות בעור סביב הסטומה, אז לא ממש בקיאה בנושא. אבל בכל מקרה, כיבים (פצעים עמוקים) מפרישיי מוגלה הם תגובה לתהליך זיהומי כלשהו (מוגלה = זיהום). ממש לא רצוי שזה יימשך ורצוי מאוד מאוד לטפל בהקדם! לא לוותר אחרי טיפול אחד, חזרי לאחות הסטומה ואמרי לה שהטיפול שהיא נתנה לא עזר. זיהום יכול להופיע גם כתוצאה מתגובה אלרגית. ייתכן שאת אולי אלרגית לציוד/חומריי ההדבקה. גם זו אפשרות. לכן כדאי אולי במקביל גם לנסות להשתמש בציוד של חברה אחרת. כאמור, חזרי לאחות הסטומה ואם עדיין לא מצליחים לפתור את הבעיה, ללכת לאחות סטומה אחרת. בהצלחה!

אני חושבת שכדאי היה לערב גם רופא עור בנושא. חשוב יותר אפילו מלהתייעץ עם אחות סטומה! איזה קופ"ח את? אם את במכבי, עדיף שתדברי ישירות עם מרפאת רופא העור ולא דרך מוקד זימון תורים, משום שחשוב שתסבירי להם את הבעיה ושאת זקוקה לתור מוקדם! אני בטוחה שרופא עור הוא הכתובת הטובה ביותר לקבלת טיפול מתאים.

28/07/2012 | 10:30 | מאת: יבגניה

תודה רבה, אני במאוחדת- באמת עוד לא פניתי לרופא עור- רק לגסטרו, ומרפאת פצעים אנסה את זה- תודה על רעיון לאחרונה שיניתי ציוד, בעקבות לידה הסטומה שקע- אולי זה הסיבה הבעיה גם שלא רציתי לקחת אנטיביוטיקה חזקה- כי אני מניקה עכשיו נכנעתי לאנטיביוטיקה- נראה מה זה יעשה שוב תודה שלוה ובריאות לכולנו

11/08/2012 | 14:13 | מאת: פטל

ולשבת עם הסטומה פתוחה, עם שקית ניילון לידה ומלא מגבונים בשלוף. הרבה מנוחה בלי בסיס- אפשר גם להביא מחשב נייד למקלחת ולראות סדרות או סרטים :)או לשמוע מוזיקה ולרקוד- באמת! . מצד אחד לא "בריא" להחליף בסיס כל יום- מצד שני- בתקופה כמו שאת מתארת- לי זה היה עדיף .את על סטרואידים? לפעמים זה לא תורם. הרופאים ואחות סטומה אמרו שזה מצריך אכילת חלבונים- שיהיה לגוף קל יותר לטפל בזה. בהצלחה

16/08/2012 | 22:16 | מאת: יבגניה

באמת, זה מחמם את הלב אחרי שבועיים של אנטיביוטיקות (מטרוג'ל וציסטו) המצב הלך והשתפר. לצערי התינוקת לא הסכימה לבקבוק ולא היה כוח להכריח אותה- אז היא קיבלה את החלב יחד עם תרופה:( אחרי מספר ימים שוב ראיתי שהפצעים מתחילים להופיע, והישנות עוד לא הגלידו לגמרי היתי אצל כירוג מומחה- שעשה לי סטומה- הוא ממליץ על ניטוח ולשנות מקום של סטומה- לטענתו זה סוג של פיסטולות, למרות שהם אינם מפרישים תוכן בגלל שאני מניקה- ואני די צמודה לתינוקת - לא יכולה עדין להרשות לעצמי אימורן או רמיקייד - או להישאר הרבה זמן ללא שקית ובסיס בנתיים עוזרת האבקה ועוד ספוג ורוד- שקיבלתי מאחות סטומה (היא עוזרת ותומכת בי, באמת מדהימה) - זה קצת עוזר, אך לא מרפא עדין פתוחה לרעיונות

מנהלי פורום סטומה - תמיכה