לחברים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

15/07/2012 | 12:54 | מאת: בני

לפעמים יש לי דימום קטן באיזור הסטומה.בעיקר כשאני מנקה שם.אולי זה גם לחץ של הבסיס(סנסורה -קולופלסט)?

האם אתה גוזר את הבסיס קטן מדי/צמוד מדי לסטומה? אם כן, יכול להיות ששוליי הגזירה פוצעים את הסטומה. האם יש פצעים? אדמומיות בעור? אם כן, אולי זה המקור לנטייה לדמם.

15/07/2012 | 18:46 | מאת: בני

כנראה שאני גוזר צמוד.אבל הבנתי שצריך לגזור כמה שיותר קרוב לסטומה ולא להשאיר חלל

16/07/2012 | 11:34 | מאת: רן

זה מאוד נפוץ שהמעי מדמם כתוצאה מחיכוך (עם הבסיס, עם המגבוני ניקוי וכו'). אין עם זה בעיה מיוחדת - הוא בנוי לזה כיוון שהוא מתורגל להתחכך עם אוכל קשה למשל. לכן הוא גם מחלים מהר מאוד. כתלות במידת הדימום, אתה יכול לשים פד גאזה 10 שניות בערך וזה בד"כ עוצר את זה.

16/07/2012 | 17:58 | מאת: בני

תודה

מנהלי פורום סטומה - תמיכה