עוד חודש סטומה ויותר בקרוב בארה"ב.

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

07/07/2012 | 21:50 | מאת: עומר

אהלן. עוד חודש עובר ניתוח סטומה. עדיין לא ידוע איזו אבל התקווה היא למעי הגס. היא אמורה להיות זמנית (מחזיק אצבעות) ואני מקווה שיהיה בסדר. קראתי בפורום על חגורות משחות וכדומה. דברים שעוזרים כשיוצאים. דברים שעוזרים להסתיר. דברים שעוזירים להיכנס עם זה למים... ועוד דברים שלא חשבתי עליהם. ראיתי נגיד ביו טיוב שמישהו קנה משחה ופד כזה לעור של ADAPT. אין לי מושג מה זה. איזה ציוד כדאי לקנות? מה יעזור לי? או מה יעשה לי את החיים קלים ונעימים טיפה יותר? תודה(: אגב, הקופה מחזירה לי כסף על כל ציוד הסטומה? כנראה שעל החגורות ועל ציוד היוקרה האחר לא. אבל על הבסיס כמו הבסיס והשקיות כן? זה בכלל יקר?

08/07/2012 | 15:43 | מאת: מישי

בבית החולים אחרי הניתוח תבוא אחות סטומה שתתאים לך ציוד מתאים ותתן לך מרשם לבית מרקחת של בדיוק מה שאתה צריך הקופת חולים משלמת את כל העלות של השקיות והבסיסים

09/07/2012 | 11:55 | מאת: רן

היי עומר, קודם כל, רוב הציוד נכלל בסל הבריאות והוא ניתן בחינם או ב-10% השתתפות, תלוי בקופה. גם פדי גאזה למשל וציוד נלווה אחר אפשר לקבל מהקופה. לגבי התאמת ציוד - בבית החולים יתנו לך באמת ציוד ראשוני. בהמשך כשתצא מבית החולים אתה יכול לברר לגבי אופציות נוספות (ויש הרבה) דרך אחות הסטומה שתלווה אותך (לא תמיד יש כזאת, תלוי בקופה), דרך חברות הציוד עצמן שיכולות לייעץ ולהתאים לך ציוד (יש להן גם אחיות סטומה), ואפילו פשוט לשאול בעלי סטומה אחרים להמלצות :) חשוב שתדע שיש הרבה אפשרויות, ובסוף זו לגמרי בחירה שלך במה להשתמש - כדאי לקחת יוזמה ולנסות כמה שיותר אופציות כדי למצוא מה הכי נוח לך. בנוסף, יש באמת המון טיפים נוספים ומידע שאפשר לקבל כאן בפורום למשל. חשוב להבין את התפקיד של כל אחד מהמטפלים בתהליך ההחלמה - הרופא שממונה על הצדדים הרפואיים של התהליך, אחות הסטומה שעוסקת בהתאמת ציוד ובפתרון של עניינים שוטפים אם צצים כאלה, ולבסוף בעלי הסטומה האחרים (אנחנו..) שיכולים לייעץ לגבי חיי היום יום. לדעתי כדאי פשוט לעבור את הניתוח, ואחרי היציאה מבית החולים להתחיל ליצור קשר ולברר לגבי האופציות - למשל, הציוד שיהיה הכי מתאים לך תלוי במבנה הגוף וגם באופן שבו עשו את הניתוח, ולכן עדיין קשה לדעת בוודאות. בכל מקרה, בבית החולים עצמו וגם בימים הראשונים בבית אתה תהיה מטופל על ידי הציוד הראשוני שנתנו לך, וסביר שיהיו תקלות ושהדברים לא יעבדו לגמרי כמו שצריך :) צריך פשוט להיות מוכנים לזה ולזכור שזה ממש לא מייצג את ההמשך. לסיום, אציין כמה פריטי ציוד שלדעתי כדאי לבדוק, רק בשביל נקודת התחלה: ספריי מסיר דבק של הוליסטר הוא מעולה להסרת המדבקה כשצריך להחליף; טבעות האטימה, גם של הוליסטר, מספקות אטימה מאוד טובה נגד נזילות; ומדבקות tegaderm של חברת 3m שימושיות מאוד לאטימת המדבקה כשנכנסים למים או למקלחת, וגם ל"עזרה ראשונה" אם מתפתחת נזילה ואין אפשרות להחליף במקום (לחילופין יש את ה-sure seals שהם טובים יותר אבל צריך להביא מחו"ל וצריך לקנות לבד). בהצלחה! רן

מנהלי פורום סטומה - תמיכה