חיי עם הסטומה וכמה טיפים

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

02/07/2012 | 23:12 | מאת: איתמר

אז רציתי לשתף אותכם בכמה דברים שלמדתי על איך להסתדר עם סטומה. קודם כל קצת על עצמי. סבלתי מקוליטיס במשך 28 שנה מאז שהייתי בן 16 . הייתי הולך לשירותים בממוצע כל שעה ובלילה מתעורר והולך עוד פעם או פעמיים. עד שהתגלה אצלי סרטן ברקטום והייתי חייב לעבור ניתוח להסרת המעי הגס וליצירת אליאסטומי . מאז חיי השתנו לחלוטין. כן נהייתי ככל האדם. מטייל (סיימתי השנה את שביל ישראל). אני משתתף בריצות שוחה בברכה ובעצם מה לא. כמה דברים שלמדתי ואולי יכולים לעזור לכם 1. אני מחליף את הסטומה ( כשאני עומד ליד האסלה). תליתי ארון קטן עם ראי מעל האסלה עם מדף לשים עליו את הבסיס והשקית החדשים (משתמש בבסיס ושקית ומגבונים של קולופלסט) 2. משתמש במכשיר של קונבטק לחיתוך הבסיס לפי המידה שלי 3. משתמש בחגורה של חברת nu hope אפשר לקנות בארה"ב. יש יבואן גם הארץ (יותר יקר) לקחתי חגורה מסוג cool עם כיסוי שהשקית לא תבלוט. ממליץ מאוד על חגורה !!! 4. כשאני יוצא לנסיעה ארוכה או טיול אני לוקח שקית גדולה מסוג מגנום (גם אם אני רוצה לישון כל הלילה בלי לחשוש שהשקית תתמלא) 5. הולך לים ולבריכה בלי בעיות. נסיתי אפילו בים המלח והעסק החזיק. 6. מחזיק חתיכת מדבקת תחבושת גרנופלקס דק במיוחד למקרה שהבסיס יפתח בים או בטיול ולא אוכל להחליף בסיס. 7. אני אוכל כמעט הכל אבל משתדל לא לשתות תוסס מקווה שעזרתי במשהו. איתמר

03/07/2012 | 13:18 | מאת: אודי

איך פועלת החגורה ומהיכן ניתן להזמין? תודה

03/07/2012 | 14:36 | מאת: איתמר

החגורה מחזיקה את הבסיס ויש לה חור ליציאת השקות. יש כיסוי שניתן לכסות את החור. תסתכל באתר של החברה http://nu-hope.com/products.php שם יש גם שמות המפיצים בישראל. אם אתה יכול להביא מארה"ב עדיף - שם יותר זול

12/07/2012 | 22:24 | מאת: אד

האם ניתן לקבל מידע טוב יותר לגבי כיסוי לסטומה/חגורה. שם מוצר לדוגמא, מק"ט.. תודה מראש.

15/07/2012 | 14:20 | מאת: איתמר

מס 6421-p זה חגורה עם כיסוי

15/07/2012 | 10:45 | מאת: חדשה בעסק

איך אתה נכנס לבריכה? השקית בולטת...

מנהלי פורום סטומה - תמיכה