עצות לתפקוד לאחר ניתוח סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

02/07/2012 | 08:47 | מאת: אורית

בתיי בת ה-15 עברה ניתןח לפני שבוע עקב קוליטיס קשה ועליה להתמודד עם סטומה. אומנם בבית החולים ההיא קיבלה הדרכה כעת אנו משתחרררים מית החולים האם יש אפשרות לתמיכה גם בית היא עדיין מתקשה בלרוקן את הסטומה בשירותים. אשמח לקבל עזרה או עצה מה לעשות

02/07/2012 | 09:42 | מאת: בני

יש לה איליוסטומי או קולוסטומי?

02/07/2012 | 13:10 | מאת: רן

היי אורית, שמי רן ואני בעלי סטומה ומתנדב בעמותת בעלי סטומה. קודם כל רציתי להגיד שיש המון מה לעשות! קחי בחשבון שההדרכה בבית החולים היא לרוב מינימאלית ואפשר בהחלט לעזור הרבה - גם ברמה הטכנית (ניסיון) וגם ברמת ההתמודדות. יש כאן שפע של ידע שנצבר בין בעלי הסטומה, וכדאי מאוד להיות בקשר במקום "להמציא את הגלגל" כל פעם מחדש. אז מה עושים? ראשית את יכולה לשאול כל שאלה כאן בפורום כמובן. שנית, יש אופציות רבות לקבל עזרה מקצועית בבית - החל מאחיות סטומה (יש לעמותת בעלי סטומה רשימה מסודרת של כל האחיות בארץ), וכלה בנציגים של חברות הציוד שיכולים לעזור בהתאמה של ציוד מתקדם והדרכה בשימוש בו. שלישית, אפשר בהחלט לארגן ביקור בית ו/או שיחת טלפון עם בעל סטומה, דרך העמותה או כאן בפורום. זה לדעתי הדבר הטוב והמועיל ביותר שאפשר לעשות - גם לשמוע הרבה מידע וגם להכיר ולראות אדם נוסף שכבר התמודד עם מצב דומה. אם את מעוניינת, את מוזמנת ליצור איתי קשר בטלפון 054-222-9244. אני חושב שאוכל לעזור לכן גם באינפורמציה, וגם בקישור לאנשים רלוונטיים נוספים. החלמה מהירה! רן

03/07/2012 | 08:45 | מאת: איתמר

אורית שלום, א. כדאי לפנות לאחות של סטומה וניא תבוא להדריך אתכם ב.אותי לימדו לשבת על האסלה הפוך (פנים לכיוון המיכל הדחה) ולרוקן לשירותים את השקית .אפשר לשים מעל האסלה ארון קטן עם כל האביזרים (בסיסים, מגבןנים, שקיות, שקיות לזבל)

15/07/2012 | 10:48 | מאת: חדשה בעסק

אני יושבת על הברכיים מול האסלה (על הריצפה, אפשרי בבית אך לא בבי"ח...) ומרוקנת את השקית. בהצלחה!

מנהלי פורום סטומה - תמיכה