חוקן גסטרוגופין

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

08/05/2012 | 07:53 | מאת: לילי פיינטוך

אמי לאחר ניתוח להוצאת סרטן מהרקטום והתקנת סטומה. סיימה טיפולים ובשלה לניתוח לחיבור חזרה של המיעיים. התבקשה לעבור חוקן גסטרוגופין לפני הניתוח. ניסית לדלות פרטים בנושא ולא הצלחתי. בנוסף מעניין אותי לדעת האם מדובר בבדיקה כואבת? בהרדמה חלקית? האם יש לה תופעות לוואי? אמי בלחץ מהבדיקה והייתי רוצה להרגיע, תודה

08/05/2012 | 11:47 | מאת: זואי

עקרונית הבדיקה לא אמורה לכאוב... מכניסים צינורית קטנה מוחזקת עם בלון (שלא יברח החוצה) לטוסיק ואז מזרימים את החומר. ואז מצלמים ברנטגן. וכל הזמן מסתובבים מצד לצד כדי לראות את פיזור החומר. ממש לא בהרדמה. אם כי אני בלעתי כדור הרגעה... לא זכור לי תופעות לוואי. חוץ מלרוקן אח"כ את הטוסיק, שעם סטומה זה די הזוי... אם שוכחים את הפעולה.

09/05/2012 | 06:29 | מאת: לילי פיינטוך

תודה על המידע , זה בטח יגיע את אמי

29/05/2012 | 20:51 | מאת: ולנטינה

איך מרוקנים את הבריום עם סטומה. אני קצת בלחץ מבדיקת בריום אני עם סטומה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה