ציוד לסטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

21/04/2011 | 18:35 | מאת: דודי

היי לפני שאתחיל אני משתתף הרבה בפורום וכדאי שאציג את עצמי אני בן 50 ולפני שנתיים התגלה אצלי גידול במעי צמוד לפי הטבעת וכתוצאה מיכך כרתו לי את את השריר השולט על הסוגרים ומאז אני בעל סטומה . מידי פעם יש לי מספר שאלות ושמח על התגובות שאני מקבל. אז ככה השאלה שלי היא . אני משתמש בציד של COLOPLAST וראיתי בקטלוג שיש שקיות עם נעילה שבהן אני משתמש ויש שקיות עם נעילת הדבקה יש מי שניסה ויכול להמליץ בתודה דודי

דבר ראשון - אני ממש שמחה שאתה משתתף פעיל בפורום, בשביל זה הוא הוקם וכל שיהיו יותר כאלה, מה טוב. אני שמחה גם שקצת סיפרת על עצמך וחשוב לי להדגיש שהפורום לא נועד רק לשם שאילת שאלות אלא גם כאשר קשה, מייאש וצריכים אוזן קשבת ומישהוא שיבין כי הוא עובר אותו הדבר. גם לקולופלסט ולגם לקונווטק יש סדרות ציוד שמבוססות על הדבקה. מנסיוני האישי - לא להתקרב! למה? הציוד שמבוסס על ההדבקה עובד על העיקרון שעל הבסיס ישנו פס דבק (בצורה כזו או אחרת) ועל הבסיס מדביקים את פס הדבק המקביל של השקית. הבעיה היא שכדי שתיווצר אטימה מוחלטת, כפי שיש בציוד הרגיל של הקליפסים למיניהם, ההדבקה צריכה להיות מושלמת בלי שום כפל או פספוס. הסיכוי שבכל פעם תדביק בצורה מושלמת מנסיוני שואף לאפס ואז דרך הכפלים הללו מתחילות נזילות ובקיצור - צרות. לשם המחשה, אתה יכול לקחת מדבקה גדולה בגודל 10x10 ס"מ ולגזור שתי טבעות גדולות, כל אחת בקוטר 10 ס"מ עם חור גדול באמצע ונסה להדביק את הטבעות זו על זו בצורה מושלמת בלי כפלים בנייר ההדבקה. תגלה מהר מאוד כמה זה קשה עד בלתי אפשרי. כל כפל כזו הוא מקור לנזילה בהמשך (כך היה אצלי). בנוסף הציוד עם המדבקות כרוך בשקיות עם פתח מאוד גדול יחסית מה שאומר שמהר מאוד גובה הקקי בשקית קרוב לפתח ואז בהחלפה הסיכוי לתקלות ולקקי שנשפך החוצה גדול. זוהי דעתי האישית מנסיוני (והבנתי מאחיות סטומה שאני לא היחידה שחושבת ככה). בכל מקרה - אתה תמיד יכול לבקש מהחברה דוגמאות של הציוד ולהתנסות. נסה קודם לבדוק האם אתה אכן מצליח להדבק את השקית לבסיס בצורה מושלמת כשזה לא על הגוף ואח"כ ניתן לנסות על הגוף. מה שכן - לגבי ציוד ה- easyflex של קולופלסט (זהו שם הקו של ציוד ההדבקה שלהם), ברר קודם האם הוא נכלל בסל בקופה כי למיטב זכרוני הוא לא קיים בכל הקופות וחבל להתנסות במשהוא שלא קיים בקופה (אני מניחה שלא תשלם אלפי שקלים בחודש מכספך על ציוד :-)

21/04/2011 | 20:45 | מאת: רן

יתרונות: גמיש מאוד כי אין טבעת. אפשר להתקפל ולהתנועע יותר בכיף. ספציפית, אם הסטומה גדולה יותר - שזה אומר טבעת גדולה - ההבדל בנוחות יכול להיות משמעותי. חסרונות: הדבקה יותר מסובכת ודורשת אימון (מה שיעל אמרה). חוץ מזה בעיקר לי הפריע שאי אפשר בעצם להחליף שקית בלי הבסיס - הטענה היא אמנם שאפשר פעם אחת, אבל זה לא פשוט להפריד את ההדבקה ואני לא בטוח כמה זה באמת אטום אחר כך. אי אפשר גם להפריד את השקית אם רוצים פשוט להסתכל מלמעלה על מה שהולך. בכל מקרה, כמו שיעל אמרה - אפשר ורצוי לבקש ערכת הדגמה :)

22/04/2011 | 00:57 | מאת: שי

מסכים עם יעל,השקיות עם פס ההדבקה לא נוכות ביכלל. אני משתמש בשקיות של קולופלסט עם סגר של קליק והם מאוד טובות לי אבל שווה לנסות כול מיני חברות עד שתמצא את מה שהכי טוב ונוח לך.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה