מקלחת עם סטומה ותדירות החלפת בסיס

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

03/01/2023 | 17:43 | מאת: סטום

שלום לכולם, לפני כחודש וחצי עברתי תאונה ושמו לי אילוסטומיה זמנית. איך אני יכול להתקלח בלי להרטיב את הבסיס / להחליף בסיס כל יום? כי הדבק של הבסיס קצת נהרס במים והמחזק דבר לא הכי עוזר.. בנוסף, כל כמה זמן אתם מחליפים בסיס? תודה רבה לעוזרים.

04/01/2023 | 21:23 | מאת: יפית

אתה יכול להתקלח עם הבסיס, להחליף רק שקית לאחר מכן. תקפיד לא להתקלח 8 שיות אחרי הדבקת בסיס חדש, כי נדבק עלול ללכת.

נסיבות מעניינות לסטומה. בפייסבוק יש בקוצה בשם "בעלי סטומה- מומלצת להתייעצויות ויש גם אפשרות לצירוף לקבוצת וואטאפ של מטופלים בלבד. פרטים בפייסבוק . אני מתקלחת עם הציוד. נוח.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה