סטומה-שקית שתן חיצונית-קבועה-שחיה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

02/11/2020 | 13:33 | מאת: אביטל יד שלום

ראשית כל, תודה על התשובה מתאריך 8/10/20. הפנתי שאלת המשך:1. אני משתמש בציוד תוצרת COLOPLAST. 2. השאלה שאני שואל: למקרה שחדרו מים (מי ים או מי בריכה לתוך השקית הדבוקה ללדופן הבטן, ומים אלה יוצרים מגע עם דופן הבטן ופתח פליטת השתן האם אין בכך סכנה? האם אין סכנה שיחדרו המים לתוך הנקב שבדופן הבטן? ואם כן אז מה קורה? משאלותי ניתן להבין החשש המובנה למקרה של חדירת מים. תודה על תשובתכם עד עתה.

לא נראה לי שאמורה להיווצר בעיה אם נכנסים מים לשקית. הסטומה חוברה לבטן בתפרים והעור מסביב אמור להיסגר היטב. אם יש חשש עדיף להראות את הסטומה לאחות מוסמכת שתראה שהכל מסביב לסטומה תקין.

06/01/2021 | 10:52 | מאת: Avital

שלום! 1.תודה על התשובה. 2.לא מדובר על חדירת מי בריכה דרך התפרים. מדובר על חדירת מי בריכה דרך הנקב שבדופן הבטן לתוך הצנרת בתוך הבטן, ומשם עד לכליה. אולי החשש שלי מוגזם, אך בכל אופן אני מבקש התייחסות. בברכה אביטל

מנהלי פורום סטומה - תמיכה