זה לא עובר!

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

09/03/2012 | 12:29 | מאת: אודי

5 שבועות אחרי הניתוח (קולקטומיה כוללת) ועדיין יש הפרשות מהרקטום מלוות בכאבים ותחושה של דחיפות לשירותים. מה קורה לי?

09/03/2012 | 20:47 | מאת: פטל

נראה לי שהפרשות עוד יכולות להיות, לי יש- ואני חודשיים אחרי... אבל בלי כאבים. יהיה טוב :)

צר לי לאכזב אותך, אודי, אבל זה גם לא יכול לעבור. כל אחד שיש לו אילאוסטומי זמנית, כלומר שהרקטום עדיין ישנו ויש המשכיות של המעי אל הרקטום, חייבות להיות לו כל הזמן יציאות מהרקטום, משום שכל זמן שהמעי חי (גם החלק הלא פעיל), הוא ממשיך לייצר ריר/מיצי עיכול. כל מערכת העיכול מצופה מבפנים ברירית (רקמה יוצרת ריר). והוא לא יפסיק לייצר את הריר הזה, וזה תקין שהוא מייצר את הריר הזה, והריר הזה רצוי ומומלץ שהוא יצא ולא ישאר בפנים.... השאלה, איך זה משפיע עליך. באופן כללי זה לא אמור להוות בעייה כלשהי - הרבה אנשים עם סטומה זמנית פשוט הולכים לשירותים ויש להם יציאות גם מהרקטום וגם מהסטומה. הבעייה מתחילה במקום שאין שליטה, או שיש כאבים. אם יש לך שליטה, זה כבר טוב. העניין שאולי כדאי לברר הוא למה יש לך כאבים בזמן יציאה, שזה אולי כדאי לברר עם הכירורג. לאנשים שההפרשות פוגעות יותר מדי באיכות החיים, כמו ריצות רבות מדי לשירותים למרות הסטומה, חוסר שליטה וכאבים, ניתן לשקול כריתה מלאה של הרקטום כולל פי הטבעת, סגירה של פי הטבעת ויצירת סטומה קבועה.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה