יחסי מין וסטומה - שאלות מסקרנות

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

04/10/2018 | 23:34 | מאת: סקרן

שלום במכללה בו אני לומד יש בחורה מאד חמודה שעברה ניתוח סטומה בעקבות מחלת קרוהן. נראה שיש בינינו קליק, אבל היא כנראה לא מרגישה בטוחה מספיק בגלל הסטומה. יש לי מה שאלות. נתחיל בהזויות: האם יש לה פי טבעת? אם כן, האם היא יכולה לקיים יחסי מין אנאליים? האם בזמן קיום יחסי מין היא לובשת את השקית וממש רואים את הצואה, או שיש בפקק? האם אפשר לקיים יחסי מין דרך הפתח של הסטומה? אני מנסה לשדר לה שאני מעוניין, אבל קצת חושש שהיא תקבל רושם (נכון) שאני נמשך אליה בגלל הסטומה ושזה מדליק אותי... האם היא יכולה לשחות בבריכה? תודה וסליחה מראש על השאלות הלא ממש לענין... תודה

22/11/2018 | 12:30 | מאת: חגית - אחות פצע וסטומה

אם יש פי טבעת או אן, זה תלוי בסוג הניתוח. התפיסה והקבלה של סטומה על הגוף וכן ההתמודדות עם המצב הזה מאוד שונה ואינדבדואלית אצל כל מטופל ומטופל. מציעה לך לגשש איתה יחד ולאט לחשוף ולהעלות את הנושא עד אשר הקשר יהיה מספיק יציב ותרגישו פתיחות לדבר על הכל. לא מומלץ לקיים יחסי מין דרך הסטומה מה גם שהמקום ללא תחושה והיא לא תהנה. בהצלחה 1

מנהלי פורום סטומה - תמיכה