חסימה חלקית

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

01/03/2012 | 14:10 | מאת: אודי

אז יש לי חסימה חלקית, אלוהים יודע למה. כבר 24 שעות שיוצאים מעט מאוד נוזלים לשקית (איליוסטומה), אך אני שותה תה, מים ומרק ואין כאבים. לבחילות אני לוקח פארמין ואין הקאות. אחות הסטומה טוענת שאין צורך במיון ושיעבור לבד. מישהו חוה משהו כזה? כמה זמן עד שעובר?

רובנו חווינו ימים כאלה בחודשים הראשונים אחרי ניתוח. כמו שאמרתי לך, פעולת המעיים בחודשים הראשונים ואפילו שנה ראשונה היא לא סדירה ומה שקורה לך עכשיו זה תגובה של המעיים לניתוח. זאת הסיבה שמאוד מומלץ לשמור על דיאטה דלת סיבים לפחות חצי שנה אחרי ניתוח. יכול להיות שאכלת משהו עשיר בסיבים? בכל אופן, זה גם לא חייב להיות קשור למשהו שאוכלים, המעיים פשוט קצת משתגעים אחרי ניתוחים גדולים כאלה. תחזיק מעמד :) בדר"כ עם דיאטה נוזלית תוך יום-יומיים גג זה עובר. אה.. ודר"א, אתה שותה מספיק? כמה מים אתה שותה ביום?

01/03/2012 | 20:25 | מאת: אודי

זהו, זה עבר. שתיתי כשלוש כוסות תה עם סוכר ועוד כשלוש כוסות מרק בצל ועוד שתי כוסות מים ביום. דאגתי תמיד שהשתן יהיה בהיר. זה היה מוזר - לא היו כאבים! אבל סוף טוב הכל טוב.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה