אמאלה!

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

היום בבוקר החלפתי בסיס ואחרי שניקיתי והכל שמתי לב שהסטומה שלי כולה מכוסה מלא מלא נקודות בולטות. אין להן צבע מסוים, אלא באותו צבע של הסטומה, רק שזה נראה ממש מוזר... :( מישהו יודע מה זה? היה לו פעם דבר כזה?

01/03/2012 | 11:50 | מאת: רן

היי הודיה, נדמה לי שזה סימן שהמדבקה צמודה מידי ולא מגיע מספיק דם. תנסי לחתוך את הבסיס עם קצת יותר שוליים ותראי אם זה עוזר. אופציה אחרת היא שהסטומה ארוכה מדי וזה גורם לחוסר דם (נדיר ודורש ניתוח), או יובש של הסטומה. אם זה לא עובר די מהר, כדאי לפנות למיון. למיטב ידיעתי זו תופעה מוכרת והם יודעים לפתור את זה.

המון תודה על התשובה. אני באמת גזרתי את הבסיס קצת קטן מדי פעם אחרונה, אז כנראה זאת הסיבה. הסטומה שלי לא ארוכה מדי, אלא דווקא דיי שקועה. בדר"כ בגובה של העור. איך נגרם מצב של יובש סטומה? נחכה להחלפה הבאה ונראה מה מצב הנקודות.... :) תודה רבה :)

02/03/2012 | 09:51 | מאת: סיגל

היי מתוקה..אני בטח לא יודעת על הנקודות על הסטומה אבל אם את צריכה מיון או רופא דחוף צלצלי לי ואקח אותך מיד..אני גם ככה בבית וניידת ואשמח לעזור לך במיוחד שאת לא ניידת ואפשרי גם בלילה ..אז אל תתביישי מאמי.(יד לוחצת יד)

אני בסדר :) אני לא צריכה מיון, וגם אם הייתי צריכה, לא הייתי מטריחה בחורה שרק עכשיו עברה ניתוח גדול וקשה.... אבל הרצון לעזור מחמם את הלב :) מלא מלא נשיקות!!

03/03/2012 | 00:48 | מאת: זואי

החלמה מהירה לזרבובית..

מנהלי פורום סטומה - תמיכה