שימוש בסטומה קאפ

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

28/02/2012 | 16:57 | מאת: אלי

מה השימוש של הסטומה קאפ ואיך משתמשים בו? שמים את זה ישירות על העור? על הבסיס?

סטומה קאפ זה בעצם שקית בגודל מינימלי שרק מכסה את הסטומה וזהו. זה מיועד לשימוש במצבים אינטימיים או לבעלי קולוסטומי שאין להם הרבה יציאות ובעצם זקוקים לכיסוי קטן לסטומה ובכל פעם שיש להם יציאה הם פשוט הולכים לשירותים, מורידים את הסטומה קאפ, נותנים למה שצריך לצאת לצאת ו...זהו. הסטומה קאפ של חברת הוליסטר מגיע ביחידה אחת, כלומר בסיס שמחובר לשקית כיחידה אחת. לעומת זאת הסטומה קאפ של קולופלסט ושל קונווטק-פילטל מגיעים בנפרד ומתלבשים על הבסיס (כמו כל שקית). ניתן להתקשר לכל אחת מהחברות ולבקש שישלחו לך דוגמא.

29/02/2012 | 00:28 | מאת: בלה אליגולשוילי

יש שני סוגי סטומה קאפ האחד מגיע ביחידה אחת (בסיס ושקית ביחד) והשני מגיע ככיסוי על בסיס של הציוד שאתה משתמש תלוי מה נתנו לך , אם הסטומה קאפ שקיבלת הוא ביחידה אחת צריך לשים לב שזה בגודל של הסטומה שלך ויש להדביק אותו בדיוק כמו שאתה מדביק בסיס סטומה , אם הסטומה קאפ זה רק הכיסוי הרי ישירות להדביק על הבסיס , בסיום המטרה בגינה השתמשת בסטומה קאפ יש להסירו מהגוף ולהדביק את הציוד השגרתי שאתה נוהג להשתמש בהצלחה בלה

29/02/2012 | 14:38 | מאת: אלי

הבנתי.. תודה רבה על התשובות. אפשר להתאים בין סטומה קאפ של קולופלסט או של קונווטק-פילטל לבסיס של הוליסטר? להלביש על הבסיס במקום שקית רגילה

אי אפשר לשלב בסיס של חברה אחת עם שקית/סטומה קאפ של חברה אחרת.

מנהלי פורום סטומה - תמיכה