בטן נפוחה אחרי סגירת סטומה

דיון מתוך פורום  סטומה - תמיכה

18/02/2017 | 12:41 | מאת: רני

לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח לסגירת סטומה (לאחר כריתת חלק מהמעי הגס בגלל סתימה כתוצאה מדלקת). הכאבים עוד לא לגמרי עברו אבל מה שמטריד זה הבטן הנפוחה נורא שגורמת תחושה של לחץ בלתי פוסק וגם הפרעה מבחינה אסתטית. בחודשיים האחרונים עברתי צילום רנטגן, אולטראסאונד וגסטרוסקופיה שבהם לא נמצא הסבר. האם זה יהיה המצב הלאה ואני צריכה להתרגל לזה או שגם אחרי חמישה חודשים זה עתיד להעלם (הנפיחות)

14/03/2017 | 21:12 | מאת: סגירת סטומה

עברתי לפני חודש ניתוח סגירת סטומה והבטן שלי בצד של הסגירה עדיין נפוחה מהרגיל וקצת מפריע לי בשינה וגם במשך היום

11/09/2018 | 17:35 | מאת: טל

שלום אותן תופעות בדיוק למעט העובדה שאני רק שלושה חודשים אחרי השקת מעי וסגירת הסטומה. הכאבים הם פנימיים ומופיעים בעיקר בשינוי תנוחות תזוזות ומגע אקראי. הבטן לא רק נפוחה אלא גושים מעל ומתחת לצלקת הסטומה בצד שמאל וגוש ענק בצד ימין מימין לצלקת הניתוח. נאמר לי שיש צורך בהרבה סבלנות ולוקח המון זמן עד שהכל מסתדר למשהו דמוי נורמלי (אם בכלל)... כפי שנכתב לעיל קשה מאוד לשבת לאורך זמן... אי הנוחות גוברת החל משעות הצהרים ונעלמת קצת אחרי התרוקנות בבוקר. לגבי פעילות גופנית (התעמלות) אין תשובות ברורות מה מותר ומה אסור... מתסכל מאוד... מה צופן העתיד?

15/02/2024 | 19:48 | מאת: רונה

הבן שלי שבוע אחרי ניתוח סגירת סטומה. חיבור לפאוץ ללא מעי גס. מרגיש כאבי בטן לאחר שהוא אוכל. האם זה תקין?

מנהלי פורום סטומה - תמיכה